Ierse rundersukade op selderijstoof (recept van chef Erik van Loo)
Bekijk recept
Maak kennis met onze topchefs
De Chefs’ Irish Beef Club is een exclusief internationaal gezelschap van toonaangevende chef-koks die Iers rundvlees een warm hart toedragen. Bijna 80 bekroonde chef-koks uit België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland zijn inmiddels lid van de Club. Lidmaatschap is alleen op uitnodiging. We stellen onze Nederlandse leden graag aan je voor.
De chefs die bij de Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) zijn aangesloten, houden van Ierland en van Iers rundvlees. In hun keukens werken ze vanzelfsprekend alleen met producten van absolute topkwaliteit. Dat ze voor Iers rundvlees kiezen is dan ook geen verrassing. De Nederlandse chefs van de CIBC vertellen je graag zelf wat hen motiveert om voor Iers rundvlees te kiezen.
“Ik ben al een aantal keer in Ierland geweest en ben erg gecharmeerd van de manier waarop de veeteelt daar wordt bedreven. Het is puur, zoals het hoort. Het water dat voor de Ierse rundvleesproductie wordt gebruikt bestaat voor 99 procent uit regenwater. Een koe graast het grootste deel van zijn leven buiten en na een aantal jaar wordt het dier geslacht voor mooi kwaliteitsvlees.”
Meer weten over Wilco BerendsAndré bereidt zijn gerechten met respect voor de seizoenen en het product. André heeft eerder veel internationaal gewerkt. Hij was jarenlang betrokken als jurylid bij de prestigieuze jaarlijkse gastronomiewedstrijd Bocuse d’Or. “Iers rundvlees is mooi vlees. Goed dooraderd en met een échte rundvleessmaak. Ik werk er graag mee!”
Meer weten over André van Doorn“De manier waarop er in Ierland aan veeteelt wordt gedaan, zo hoort het. Het is duurzaam en in harmonie met de natuur. Dat levert een product op dat gezonder én smakelijker is. Als vakman moet je er bijna wel fan van zijn. Voor mij was het dan ook een eer toen ik werd gevraagd lid te worden van de Chefs’ Irish Beef Club”.
Meer weten over Alain AldersChef-kok Erik de Boer is een creatieve en gedreven professional, met meer dan 30 jaar ervaring bij uitstekende restaurants als Lakes en De Nederlanden. “De verbindende factor tussen de leden van de Chefs’ Irish Beef Club is dat iedereen de kwaliteit van het vlees zo belangrijk vindt.”
Meer weten over Erik de BoerMichel is onvoorwaardelijk fan van Ierland. “De warme gastvrijheid, het prachtige ruige landschap, de ontspannen manier van leven. Allemaal top! Maar dat geldt natuurlijk ook voor de authentieke smaak van de met zorg geproduceerde producten.”
Meer weten over Michel van der Kroft“Bij de keuze van vlees gaat mijn voorkeur uit naar het Ierse vlees. Afkomstig van vleesrunderen die heel veel ruimte hebben op de uitgestrekte weilanden met sappig, groen gras en klaver. De kleinschalige boerderijen waar de boer aandacht heeft voor zijn veestapel, passie voor een uitzonderlijke kwaliteit van het vlees en vooral liefde voor de dieren. Dat proef je aan het vlees, licht dooraderd en met een geweldige smaak.”
Meer weten over Jan Klein“Het welzijn van de dieren vind ik belangrijk: dat ze veel buiten lopen, dat ze goede voeding krijgen, dat het vlees te traceren is naar de boerderij waar het dier opgroeide – vroeger wist je ook precies waar het vlees vandaan kwam. Dat is bij Iers rundvlees het geval. Het heeft een onwijs mooie kwaliteit. Er zit altijd een heel mooi vetadertje doorheen en daarom heeft het heel veel smaakextractie. Dat heeft bijna al het vlees dat op een goede manier is grootgebracht.”
Meer weten over Erik van Loo“Koop kwaliteitsvlees met een goede herkomst. Iers rundvlees heeft een heerlijk volle smaak omdat de dieren al vanaf de eerste lentezon tot de winter lekker buiten lopen en de hele dag door gras eten. Daarnaast bevat het vlees minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld rundvlees dat met granen gevoerd is.”
Meer weten over Roger RassinBij chef-kok Martijn Kajuiter spat de liefde voor Ierland er vanaf. Hij is naar Ierland verhuisd en werkt daar in het indrukwekkende Cliff House Hotel. Zijn keuken gebruikt alleen de beste lokale ingrediënten. Martijn is sinds 2011 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.
Meer weten over Martijn Kajuiter“Het is lastig om Ierland niet geweldig te vinden. De gastvrijheid, uitgestrekte groene weilanden, whiskey, Guinness en prachtig rundvlees. Alles krijgt daar de tijd om uit te groeien tot iets moois. Een lekker stuk ribeye of zelfs een hamburger van Iers rundvlees smaakt precies zoals je hoopt dat het smaakt.”
Meer weten over Andrès DelpeutDe chefs moedigen thuiskoks aan om thuis ook als een topchef te koken. Met Iers rundvlees natuurlijk. Elke topchef binnen de Club heeft zijn eigen specialiteit en hun geheimen delen ze graag met jou. Waag jij je aan een van hun signature dishes? Of ga je juist voor een van hun makkelijkere recepten? Wil je goed leren stoven of de beste biefstuk bakken? Laat je inspireren door onze gepassioneerde chefs!
De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club koken graag met Iers rundvlees voor hun gasten. Om je te inspireren alles uit jezelf te halen in de keuken, delen ze graag hun ‘signature dish’ oftewel ‘chef’s special’. Chef yourself to the next level!
Het kan ook makkelijker. Laat je inspireren door deze simpele, maar wel tongstrelende recepten! Enjoy!
In Ierland is geen gebrek aan dat ene speciale ingrediënt dat voor geweldig rundvlees zorgt: gras. Een Iers rund loopt gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten in uitgestrekte weilanden en eet dan… gras! Het buitenleven en grasdieet zorgt voor gewoon buitengewoon rundvlees, lekker mals met een intense vleessmaak.