Header Chefs' Irish Beef Club

Chefs’ Irish Beef Club

De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.

Chef it like a chef

De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant?  Laat je inspireren!

Doedel

Chef it to the next level

De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club koken graag voor hun gasten met Iers rundvlees. Zij delen hun ‘signature dish’ oftewel ‘chef’s special’ met Iers rundvlees graag om je te inspireren alles uit jezelf te halen in de keuken: chef yourself to the next level! Of je nu een keukenprins(es) bent of niet, volg de stap-voor-stap-beschrijving in het recept en dan tover je een chefwaardig gerecht met Iers rundvlees op tafel. Gegarandeerd succes!

Chef it simple

Iers rundvlees heeft van zichzelf al heel veel smaak. Je hoeft er maar weinig aan te doen. De tip van de chef-koks is dan ook: houd het simpel. Laat je inspireren door deze simpele, maar wel chefwaardige recepten! Enjoy!

Chef’s Irish Beef Club

De chefs die bij de Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) zijn aangesloten, houden van Ierland en van Iers rundvlees. Ze vertellen je graag wat hen motiveert om voor Iers rundvlees te kiezen.

Chef-kok Wilco Berends

Wilco Berends

“Ik ben al een aantal keer in Ierland geweest en ben erg gecharmeerd van de manier waarop de veeteelt daar wordt bedreven. Het is puur, zoals het hoort. Het water dat voor de Ierse rundvleesproductie wordt gebruikt bestaat voor 99 procent uit regenwater. Een koe graast het grootste deel van zijn leven buiten en na een aantal jaar wordt het dier geslacht voor mooi kwaliteitsvlees.”

> Meer weten over Wilco Berends

Chef-kok André van Doorn

André van Doorn

André bereidt zijn gerechten met respect voor de seizoenen en het product. André heeft eerder veel internationaal gewerkt. Hij was jarenlang betrokken als jurylid bij de prestigieuze jaarlijkse gastronomiewedstrijd Bocuse d’Or.

“Iers rundvlees is mooi vlees. Goed dooraderd en met een échte rundvleessmaak. Ik werk er graag mee!”

> Meer weten over André van Doorn

Chef-kok Alain Alders

Alain Alders

“De manier waarop er in Ierland aan veeteelt wordt gedaan, zo hoort het. Het is duurzaam en in harmonie met de natuur. Dat levert een product op dat gezonder én smakelijker is. Als vakman moet je er bijna wel fan van zijn. Voor mij was het dan ook een eer toen ik werd gevraagd lid te worden van de Chefs’ Irish Beef Club”.

> Meer weten over Alain Alders

Chef-kok Andrès Delpeut

Andrès Delpeut

“Het is lastig om Ierland niet geweldig te vinden. De gastvrijheid, uitgestrekte groene weilanden, whiskey, Guinness en prachtig rundvlees. Alles krijgt daar de tijd om uit te groeien tot iets moois. Een lekker stuk ribeye of zelfs een hamburger van Iers rundvlees smaakt precies zoals je hoopt dat het smaakt.”

> Meer weten over Andrès Delpeut

Chef-kok Erik de Boer

Erik de Boer

Chef-kok Erik de Boer is een creatieve en gedreven professional, met meer dan 30 jaar ervaring bij uitstekende restaurants als Lakes en De Nederlanden.

“De verbindende factor tussen de leden van de Chefs’ Irish Beef Club is dat iedereen de kwaliteit van het vlees zo belangrijk vindt.”

> Meer weten over Erik de Boer

Chef-kok Michel van der Kroft

Michel van der Kroft

Michel is onvoorwaardelijk fan van Ierland.
“De warme gastvrijheid, het prachtige ruige landschap, de ontspannen manier van leven. Allemaal top! Maar dat geldt natuurlijk ook voor de authentieke smaak van de met zorg geproduceerde producten.”

> Meer weten over Michel van der Kroft

Chef-kok Jan Klein

Jan Klein

“Bij de keuze van vlees gaat mijn voorkeur uit naar het Ierse vlees. Afkomstig van vleesrunderen die heel veel ruimte hebben op de uitgestrekte weilanden met sappig, groen gras en klaver.
De kleinschalige boerderijen waar de boer aandacht heeft voor zijn veestapel, passie voor een uitzonderlijke kwaliteit van het vlees en vooral liefde voor de dieren. Dat proef je aan het vlees, licht dooraderd en met een geweldige smaak.”

> Meer weten over Jan Klein

Chef-kok Erik van Loo

Erik van Loo

“Het welzijn van de dieren vind ik belangrijk: dat ze veel buiten lopen, dat ze goede voeding krijgen, dat het vlees te traceren is naar de boerderij waar het dier opgroeide – vroeger wist je ook precies waar het vlees vandaan kwam. Dat is bij Iers rundvlees het geval. Het heeft een onwijs mooie kwaliteit. Er zit altijd een heel mooi vetadertje doorheen en daarom heeft het heel veel smaakextractie. Dat heeft bijna al het vlees dat op een goede manier is grootgebracht.”

> Meer weten over Erik van Loo

Chef-kok Roger Rassin

Roger Rassin

“Koop kwaliteitsvlees met een goede herkomst. Iers rundvlees heeft een heerlijk volle smaak omdat de dieren al vanaf de eerste lentezon tot de winter lekker buiten lopen en de hele dag door gras eten. Daarnaast bevat het vlees minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld rundvlees dat met granen gevoerd is.”

> Meer weten over Roger Rassin

Chef-kok Martijn Kajuiter

Martijn Kajuiter

Bij chef-kok Martijn Kajuiter spat de liefde voor Ierland er vanaf. Hij is naar Ierland verhuisd en werkt daar in het indrukwekkende Cliff House Hotel. Zijn keuken gebruikt alleen de beste lokale ingrediënten. Martijn is sinds 2011 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.

> Meer weten over Martijn Kajuiter

Chef-kok Pascal Jalhay

Pascal Jalhay

“Ierland is een prachtig land, ook als het om eten gaat. Ambacht en kwaliteit staan hoog in het vaandel en er komen dan ook schitterende producten vandaan. Hun rundvlees is in dat opzicht mijn favoriet. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid in de keuken.”

Chef-kok Dennis Kuipers

Dennis Kuipers

“Een goed gerecht hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Als je maar ingrediënten van topkwaliteit hebt. Mensen herinneren zich altijd het hoofdbestanddeel van vis of vlees en niet de garnituren. Daarom werk ik graag met Iers rundvlees.”

In memoriam

Gerrit Greveling en Lucas Rive waren twee loyale en bijzondere CIBC-leden. Helaas zijn zij ons in 2019 ontvallen. Ze verdienen een blijvende plek in de CIBC. Beiden hadden een actieve rol en hebben in grote mate bijgedragen aan de promotie van Iers rundvlees in Nederland. We zullen hun passie en inspiratie missen.

chef-kok Gerrit Greveling van Chefs' Irish Beef Club

Gerrit Greveling (1959 – 2019)

Gerrit was meer dan 32 jaar werkzaam als chef-kok bij diverse sterrenrestaurants en sinds 2008 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.

chef-kok Lucas Rive van Chefs' Irish Beef Club

Lucas Rive (1962 – 2019)

Lucas was chef-kok en eigenaar van Restaurant Lucas Rive in de historische haven van Hoorn. Lucas was sinds 2004 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.