Chefs’ Irish Beef Club bestaat uit topkoks allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees hebben gemaakt

Chefs’ Irish Beef Club

De chefs die bij de Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) zijn aangesloten, hebben allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees gemaakt. De CIBC-leden zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven de voordelen van Iers rundvlees en serveren het in hun restaurants. En als gevolg daarvan krijgt Iers rundvlees een grotere naamsbekendheid en een sterkere positie in de internationale markten.

Jan-Klein

Jan Klein

Jan Klein, voormalig eigenaar van sterrestaurant Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord, is een van de oorspronkelijke leden van de Chefs’ Irish Beef Club sinds de oprichting in 2004.

“Bij de keus van vlees gaat mijn voorkeur uit naar het Ierse vlees. Afkomstig van vleesrunderen die heel veel ruimte hebben op de uitgestrekte weilanden met sappig, groen gras en klaver.

De kleinschalige boerderijen waar de boer aandacht heeft voor zijn veestapel, passie voor een uitzonderlijke kwaliteit van het vlees en vooral liefde voor de dieren. Dat proef je aan het vlees, licht dooraderd en met een geweldige smaak.”

Erik-van-Loo

Erik van Loo

Het stijlvolle restaurant Parkheuvel staat in Het Park, pal aan de Maas in Rotterdam. Chef-kok en slagerszoon Erik van Loo heeft veel oog voor detail en kiest alleen de beste ingrediënten om zijn gasten échte smaken voor te schotelen. Erik werkte in 2015 mee aan het SBS-programma MasterChef, waarin hij een masterclass met Iers rundvlees op de BBQ gaf. Bekijk hier de aflevering. Erik is sinds 2005 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.

“Het welzijn van de dieren vind ik belangrijk: dat ze veel buiten lopen, dat ze goede voeding krijgen, dat het vlees te traceren is naar de boerderij waar het dier opgroeide – vroeger wist je ook precies waar het vlees vandaan kwam. Dat is bij Iers rundvlees het geval. Het heeft een onwijs mooie kwaliteit. Er zit altijd een heel mooi vetadertje doorheen en daarom heeft het heel veel smaakextractie. Dat heeft bijna al het vlees dat op een goede manier is grootgebracht.”

Erik-de-boer

Erik de Boer

Chef-kok Erik de Boer is een creatieve en gedreven professional, met meer dan 30 jaar ervaring bij uitstekende restaurants als Lakes, het toegankelijke Hilversumse sterrenrestaurant dat altijd een hotspot was. Erik is sinds 2006 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.

“De verbindende factor tussen de leden van de Chefs’ Irish Beef Club is dat iedereen de kwaliteit van het vlees zo belangrijk vindt.”

Andres-Delpeut

Andrès Delpeut

Chef-kok Andrès Delpeut werkt als culinair manager bij Compass Group Famous Flavours in Amsterdam. Met Famous Flavours verzorgt hij hoogwaardige culinaire evenementen voor de nationale en internationale (zakelijke) markt. Hierbij spelen duurzame ingrediënten en verrassende seizoensproducten een belangrijke rol.

Andrès is sinds 2007 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.

“Het is lastig om Ierland niet geweldig te vinden. De gastvrijheid, uitgestrekte groene weilanden, whiskey, Guinness en prachtig rundvlees. Alles krijgt daar de tijd om uit te groeien tot iets moois. Een lekker stuk ribeye of zelfs een hamburger van Iers rundvlees smaakt precies zoals je hoopt dat het smaakt.”

Wilco-Berends

Wilco Berends

Hotel Restaurant de Nederlanden ligt vlak langs de rustige Vecht in Vreeland. Chef-kok Wilco Berends is sinds 2006 lid van de Chefs’ Irish Beef Club. Zijn keuken kenmerkt zich door dagverse producten die de verschillende seizoenen te bieden hebben en een kookstijl die ondanks het verfijnde smaakpalet bijna kan worden onderscheiden als ‘natuurlijk, met mondiale invloeden’.

“Ik ben al een aantal keer in Ierland geweest en ben erg gecharmeerd van de manier waarop de veeteelt daar wordt bedreven. Het is puur, zoals het hoort. Het water dat voor de Ierse rundvleesproductie wordt gebruikt bestaat voor 99 procent uit regenwater. Een koe graast het grootste deel van zijn leven buiten en na een aantal jaar wordt het dier geslacht voor mooi kwaliteitsvlees.”

Andre-van-Doorn

André van Doorn

André van Doorn is voormalig chef-kok en eigenaar van restaurant-kasteel Heemstede in de rustige omgeving van Houten. André heeft een traditionele kookstijl met een moderne en altijd spannende uitvoering. Zijn gerechten bereidt hij met respect voor de seizoenen en het product. André is sinds 2006 lid van de Chefs’ Irish Beef Club en heeft eerder veel internationaal gewerkt. Hij was jarenlang betrokken als jurylid bij de prestigieuze jaarlijkse gastronomiewedstrijd Bocuse d’Or.

“Iers rundvlees is mooi vlees. Goed dooraderd en met een échte rundvleessmaak. Ik werk er graag mee!”

Martijn-Kajuiter

Martijn Kajuiter

Bij chef-kok Martijn Kajuiter spat de liefde voor Ierland er vanaf. Hij is naar Ierland verhuisd en werkt daar in het indrukwekkende Cliff House Hotel. Zijn keuken gebruikt alleen de beste lokale ingrediënten. Martijn is sinds 2011 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.

“Ik wil werken met seizoensgebonden producten uit de Ierse bodem en de zee. Gerechten moeten voor zichzelf spreken. Ierse producten hebben karakter en zijn erg smakelijk. In Nederland is alles gelikt, conform allerlei specificaties. Dat is in Ierland stukken minder. De Ieren leven dicht bij de natuur, ze zijn authentiek. Het gaat de producenten hier in eerste instantie ook helemaal niet om geld verdienen, ze willen gewoon lekker leven. Datzelfde gunnen ze hun dieren. Ierse runderen scharrelen op hun gemak door het weidse heuvellandschap en hebben volop ruimte. Ze kennen totaal geen stress. Ik geloof ook dat de smaak van het Ierse rund is zoals de rundsmaak altijd geweest is.”

Alain-Alders

Alain Alders

Alain Alders is chef-kok van De vrienden van Jacob, op het klassiek ogende Landgoed Duin- en Kruidberg. In de woorden van Alain zijn de gerechten ‘gebaseerd op een klassieke Franse roman, met mediterrane accenten; niet te rigide, maar eerder los’. Hij is sinds 2011 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.

“De manier waarop er in Ierland aan veeteelt wordt gedaan, zo hoort het. Het is duurzaam en in harmonie met de natuur. Dat levert een product op dat gezonder én smakelijker is. Als vakman moet je er bijna wel fan van zijn. Voor mij was het dan ook een eer toen ik werd gevraagd lid te worden van de Chefs’ Irish Beef Club. Tijdens onze studiereizen heb ik van dichtbij kunnen zien hoe de dieren in Ierland leven. De ambachtelijke, kleinschalige productie beviel me uitstekend. De Ieren hebben echt aandacht voor hun product.”

Roger-Rassin

Roger Rassin

Chef-kok Roger Rassin van het toonaangevende restaurant InterContinental Amstel in Amsterdam is geïnspireerd door de Frans-mediterrane keuken. Zijn gerechten kenmerken zich door de innovatieve bereidingswijze van groenten en seizoensproducten. Roger is sinds 2010 lid van de Chefs’ Irish Beef Club. Hij liet in juni 2015 zien hoe eenvoudig het is om een heerlijke entrecote en een geweldig lekkere hamburger van ribeye te bereiden, tijdens de masterclass ‘Bak de perfecte steak’. Een goed gerecht begint bij de boodschappen’, zegt chef-kok Roger Rassin.

“Koop kwaliteitsvlees met een goede herkomst. Iers rundvlees heeft een heerlijk volle smaak omdat de dieren al vanaf de eerste lentezon tot de winter lekker buiten lopen en de hele dag door gras eten. Daarnaast bevat het vlees minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld rundvlees dat met granen gevoerd is.”

Michel-van-der-Kroft

Michel van der Kroft

Restaurant ’t Nonnetje van chef-kok Michel van der Kroft ligt intiem in het oude centrum van Harderwijk. De keukenformule bevat verfijnde seizoensgebonden en regionale gerechten met een Frans-internationale basis. Michel is sinds 2010 lid van de Chefs’ Irish Beef Club en is onvoorwaardelijk fan van Ierland.

“De warme gastvrijheid, het prachtige ruige landschap, de ontspannen manier van leven. Allemaal top! Maar dat geldt natuurlijk ook voor de authentieke smaak van de met zorg geproduceerde producten.”

Pascal-Jalhaij

Pascal Jalhay

Chef-kok Pascal Jalhay bereidt met grootschalige cateringorganisatie Marfo gerechten volgens de moderne Franse keuken, met invloeden uit het Midden- en Verre Oosten. Daarbij laat hij zijn waardering zien voor traditionele technieken en authentieke smaken. Pascal is sinds 2013 lid van de Chefs’ Irish Beef Club en werd officieel als nieuw lid verwelkomd in 2014.

“Ierland is een prachtig land, ook als het om eten gaat. Ambacht en kwaliteit staan hoog in het vaandel en er komen dan ook schitterende producten vandaan. Hun rundvlees is in dat opzicht mijn favoriet. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid in de keuken.”

Jeroen Kuiper

Dennis Kuipers

Dennis Kuipers is chef-kok van restaurant Vinkeles in Amsterdam. De keuken, vaak omschreven als spannend, bescheiden en verfijnd, is internationaal van kleur en wordt gekenmerkt door Franse kooktechnieken. Hij legt de lat hoog, en zijn inspanningen zijn in 2009 bekroond met een Michelinster. Dennis is sinds 2017 lid van de Chefs’ Irish Beef Club

“Een goed gerecht hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Als je maar ingrediënten van topkwaliteit hebt. Mensen herinneren zich altijd het hoofdbestanddeel van vis of vlees en niet de garnituren. Daarom werk ik graag met Iers rundvlees.”

In memoriam

Gerrit Greveling en Lucas Rive waren twee loyale en bijzondere CIBC-leden. Helaas zijn zij ons in 2019 ontvallen. Ze verdienen een blijvende plek in de CIBC. Beiden hadden een actieve rol en hebben in grote mate bijgedragen aan de promotie van Iers rundvlees in Nederland. We zullen hun passie en inspiratie missen.

chef-kok Gerrit Greveling van Chefs' Irish Beef Club

Gerrit Greveling (1959 – 2019)

Gerrit was meer dan 32 jaar werkzaam als chef-kok bij diverse sterrenrestaurants en sinds 2008 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.

chef-kok Lucas Rive van Chefs' Irish Beef Club

Lucas Rive (1962 – 2019)

Lucas was chef-kok en eigenaar van Restaurant Lucas Rive in de historische haven van Hoorn. Lucas was sinds 2004 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.