Gestoofde Ierse runderwang

4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 500 g Ierse runderwang of Ierse runderriblappen, op kamertemperatuur
  • 2 el ghee of geklaarde boter
  • 40 g groene currypasta
  • 300 ml runderfond
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g kiemgroentenmix
  • 1 jonge kokosnoot
  • 1 papadum
  • 4 bloemen van de Oost Indische kers

GEKONFIJTE SJALOTTEN

  • 4 sjalotten
  • 50 g boter
  • 100 ml rode wijn
  • 2 tl rietsuiker

KEUKENMATERIAAL

  • Stoofpan
  • Portioneer-ring 15 cm

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 g Ierse runderwang of Ierse runderriblappen, op kamertemperatuur
  • 2 el ghee of geklaarde boter
  • 40 g groene currypasta
  • 300 ml runderfond
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g kiemgroentenmix
  • 1 jonge kokosnoot
  • 1 papadum
  • 4 bloemen van de Oost Indische kers

GEKONFIJTE SJALOTTEN

  • 4 sjalotten
  • 50 g boter
  • 100 ml rode wijn
  • 2 tl rietsuiker

KEUKENMATERIAAL

  • Stoofpan
  • Portioneer-ring 15 cm

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Snijd de Ierse runderwang in blokjes van 2 cm. Verhit de ghee of geklaarde boter in een braadpan en bak de Ierse runderwang in 5 min. goudbruin, doe dit eventueel in porties. Voeg de currypasta, runderfond en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en stoof vervolgens op laag vuur zonder deksel in ca. 2,5 uur beetgaar.
  2. Voor de geconfijte sjalotten snijd je de sjalotten in ringen. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur 5 min. Voeg de wijn en rietsuiker toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur afgedekt inkoken tot de sjalotten zacht en gekonfijt zijn.
  3. Breek of hak de kokosnoot open en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
  4. Voeg vlak voor het serveren de kiemgroente toe aan de sjalot en stoof kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de runderwang met behulp van de portioneerring over 4 warme borden. Schep er wat geconfijte sjalot met kiemgroente op. Garneer met stukjes papadum en kokosnoot. Versier met de bloemen (deze zijn eetbaar).

Bereidingswijze

  1. Snijd de Ierse runderwang in blokjes van 2 cm. Verhit de ghee of geklaarde boter in een braadpan en bak de Ierse runderwang in 5 min. goudbruin, doe dit eventueel in porties. Voeg de currypasta, runderfond en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en stoof vervolgens op laag vuur zonder deksel in ca. 2,5 uur beetgaar.
  2. Voor de geconfijte sjalotten snijd je de sjalotten in ringen. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur 5 min. Voeg de wijn en rietsuiker toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur afgedekt inkoken tot de sjalotten zacht en gekonfijt zijn.
  3. Breek of hak de kokosnoot open en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
  4. Voeg vlak voor het serveren de kiemgroente toe aan de sjalot en stoof kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de runderwang met behulp van de portioneerring over 4 warme borden. Schep er wat geconfijte sjalot met kiemgroente op. Garneer met stukjes papadum en kokosnoot. Versier met de bloemen (deze zijn eetbaar).