Chefs’ Irish Beef Club betsaat uit topkoks allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees hebben gemaakt
chef-kok Lucas Rive van Chefs' Irish Beef Club

Lucas Rive (57) overleden

Het overlijden van Lucas Rive en daarmee de tweede chef van onze club in korte tijd, is als een klap aangekomen.

Lucas destijds werkzaam bij restaurant De Bokkedoorns organiseerde in 2004 de start van de Chefs Irish Beef Club. Hij trakteerde de nieuwe leden op een prachtig stuk Iers spierstuk. Een minder courant deel dat een mooi podium verdiende.

Lucas zelf was niet van de spotlights. Die zonnige middag op het terras van De Bokkedoorns hebben we hem bijna niet gezien. Hij zorgde vanuit zijn eigen domein voor een geweldige start van deze Club. Wij denken met trots terug aan de mooie momenten met Lucas, op reis in Ierland, bij bijeenkomsten en masterclasses, YouTube- en radiocampagnes.

Wij zijn in gedachten bij zijn gezin, familie en vrienden en wensen hen alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bord Bia – The Irish Food Board, en leden Chefs Irish Beef Club

Chef Gerrit Greveling met Bord Bia, de Ierse minister Andrew Doyle en Kevin Kelly, Ambassadeur van Ierland

Gerrit Greveling (60) overleden

Wij zijn diep geraakt door het overlijden van chef en meesterkok Gerrit Greveling. Gerrit Greveling was sinds 2007 lid van de Chefs’ Irish Beef Club gelieerd aan de Ierse levensmiddelenorganisatie Bord Bia – The Irish Food Board.

De leden van de Chefs’ Irish Beef Club hebben geschokt gereageerd op zijn overlijden. Ook bij Bord Bia is men ontdaan. Gerrit was een echte ‘gentleman’, bevlogen en charmant, een wereldburger die zich altijd belangeloos inzette. We waren welkom in zijn restaurant Chalet Royal en bij The Dutch. Gerrit was daarnaast altijd bereid om op diverse locaties te koken. Hij was een goede vriend voor Ierland en werd door iedereen hoog aangeschreven. Een eer om hem te kennen en in zijn goede gezelschap te verkeren.

Bord Bia – The Irish Food Board en de collega’s van de Chefs’ Irish Beef Club wensen zijn vrouw Corry en zijn dierbaren veel sterkte toe met dit enorme verlies.

Een pro kiest vanzelfsprekend voor Irish Beef

Heb jij als vakman een voorliefde voor duurzaam geproduceerd vlees? Dan moet je haast wel fan zijn van Irish Beef. Het vlees heeft een mooie vetdooradering, doordat de dieren veel beweging hebben gehad op de Ierse graslanden. Bij deze authentieke, kleinschalige veeteelt horen gezonde koeien, die zich natuurlijk kunnen gedragen in de wei. De echte rundvleessmaak en gecontroleerde kwaliteit van het vlees spreken voor zich. Op deze pagina lees je er alles over.

Het verhaal van Iers rundvlees.
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Chefs’ Irish Beef Club.

De Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) is een wereldwijd netwerk, exclusief voor chef-koks die ambassadeur zijn voor Iers rundvlees. Via spraakmakende evenementen geven de chefs een positieve ondersteuning en publiciteit voor eersteklas Irish Beef. De chef-koks worden elke twee jaar uitgenodigd in Ierland om het Ierse rundvleesproductiesysteem met eigen ogen te zien.

De CIBC-leden helpen bij het opnemen van receptvideo’s, organiseren masterclasses voor culinaire pers en bloggers, en verlenen het hele jaar door hun medewerking aan diverse evenementen. De Nederlandse CIBC-leden zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen.

Maak kennis met de chefs >

Smaakmakers: spelen met smaak.

Smaken worden afgegeven door groenten, kruiden en het vocht wat je gebruikt. Welke ingrediënten zorgen nou voor die lekkere smaak? Deze kaarten gemaakt door Angélique Schmeinck helpen je op weg!

Smaakmakers met Iers rundvlees

Inspiratie voor jouw stoofpot
Met stoofgerechten kan je eindeloos variëren. Groenten, kruiden, vocht en extra smaakmakers. Deze kaart geeft je inspiratie voor een heerlijke stoofpot.

smaakmakers bij Iers stoofvlees

De spannende stoofpot
Heb je al vaker een stoofpot gemaakt en wil je echt een keer wat heel anders? Probeer dan eens een van deze spannende ingrediënten.

Smaakmakers met Iers stoofvlees

Wat eet je erbij?
Je ingrediënten voor de stoofpot zijn bekend maar wat eet je erbij? Hier inspiratie om je gerecht helemaal af te maken.

De lekkerste recepten.

Laat je inspireren en durf te variëren.

Waar is Iers rundvlees te koop?