Heb jij als vakman een voorliefde voor heerlijk geproduceerd vlees? Dan moet je haast wel fan zijn van Irish Beef. Het vlees heeft een mooie vetdooradering, doordat de dieren veel beweging hebben gehad op de Ierse graslanden. Het dieet van Ierse runderen bestaat voor 90% uit gras. Het hele jaar door. Bij deze authentieke, kleinschalige veeteelt horen gezonde koeien, die zich natuurlijk kunnen gedragen in de wei. De echte rundvleessmaak en gecontroleerde kwaliteit van het vlees spreken voor zich. Op deze pagina lees je er alles over.
Bord Bia, de Irish Food Board, heeft een nationaal kwaliteitslabel voor grasgevoerd Iers rundvlees geïntroduceerd. Deze zogeheten Grass Fed Standard biedt consumenten betrouwbare informatie over de herkomst en leefomstandigheden van Ierse runderen. De nieuwe standaard is uniek in de wereld, is sterk gebaseerd op wetenschappelijke data en wordt onafhankelijk gecontroleerd.
Bord Bia, de Irish Food Board, heeft een nationaal kwaliteitslabel voor grasgevoerd Iers rundvlees geïntroduceerd. Deze zogeheten Grass Fed Standard biedt consumenten betrouwbare informatie over de herkomst en leefomstandigheden van Ierse runderen. De nieuwe standaard is uniek in de wereld, is sterk gebaseerd op wetenschappelijke data en wordt onafhankelijk gecontroleerd.
Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.
De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.
In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.
De Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) is een wereldwijd netwerk, exclusief voor chef-koks die ambassadeur zijn voor Iers rundvlees. Via spraakmakende evenementen geven de chefs een positieve ondersteuning en publiciteit voor eersteklas Irish Beef. De chef-koks worden elke twee jaar uitgenodigd in Ierland om het Ierse rundvleesproductiesysteem met eigen ogen te zien.
De CIBC-leden helpen bij het opnemen van receptvideo’s, organiseren masterclasses voor culinaire pers en bloggers, en verlenen het hele jaar door hun medewerking aan diverse evenementen. De Nederlandse CIBC-leden zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen.
Smaken worden afgegeven door groenten, kruiden en het vocht wat je gebruikt. Welke ingrediënten zorgen nou voor die lekkere smaak? Deze kaarten gemaakt door Angélique Schmeinck helpen je op weg!
Laat je inspireren en durf te variëren.
5 uur
Hoofdgerecht, Stoven
2,5 uur
Hoofdgerecht, Stoven
2,5 uur
Hoofdgerecht, Stoven
2 uur en 20 minuten
Hoofdgerecht, Stoven
3 uur
Hoofdgerecht, Stoven
3,5 uur
Hoofdgerecht, Stoven
3 uur
Hoofdgerecht, Stoven
2,5 uur
Hoofdgerecht, Stoven
2,5 uur
Hoofdgerecht, Stoven