Professionals

Grasgevoerd Iers rundvlees. De vanzelfsprekende keuze voor elke chef.

Een pro kiest vanzelfsprekend voor grasgevoerd Iers rundvlees

Heb jij als vakman een voorliefde voor (h)eerlijk geproduceerd vlees? Dan moet je haast wel fan zijn van Iers rundvlees. Bij de Ierse kleinschalige, maar extensieve veeteelt horen gezonde koeien, die zich natuurlijk kunnen gedragen in de wei. De runderen krijgen veel beweging op de Ierse graslanden, waardoor het vlees een mooie vetdooradering heeft en heerlijk mals is. Voeg daaraan een dieet toe dat zomer en winter voor 90% uit gras bestaat en het is geen verrassing dat het vlees een heerlijke intense vleessmaak heeft. De gecontroleerde kwaliteit van Iers rundvlees spreekt eigenlijk voor zich. Op deze pagina lees je er alles over.

De Grass Fed Standard van Bord Bia

Bord Bia, de Irish Food Board, heeft een nationaal kwaliteitslabel voor grasgevoerd Iers rundvlees geïntroduceerd. Deze zogeheten Grass Fed Standard biedt consumenten betrouwbare informatie over de herkomst en leefomstandigheden van Ierse runderen. De nieuwe standaard is uniek in de wereld, is sterk gebaseerd op wetenschappelijke data en wordt onafhankelijk gecontroleerd.

chefs

Chefs’ Irish Beef Club

De Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) is een internationaal netwerk, exclusief voor chef-koks die ambassadeur zijn voor Iers rundvlees. Via spraakmakende evenementen geven de chefs een positieve ondersteuning en publiciteit voor eersteklas Iers rundvlees. De chef-koks worden elke twee jaar uitgenodigd in Ierland om het Ierse rundvleesproductiesysteem met eigen ogen te zien.

De CIBC-leden helpen bij het opnemen van receptvideo’s, organiseren masterclasses voor culinaire pers en bloggers, en verlenen het hele jaar door hun medewerking aan diverse evenementen. De Nederlandse CIBC-leden zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen.

Recepten van de topchef

Waarom Iers rundvlees?

In Ierland is geen gebrek aan dat ene speciale ingrediënt dat voor geweldig rundvlees zorgt: gras. Een Iers rund loopt gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten in uitgestrekte weilanden en eet dan… gras! Het buitenleven en grasdieet zorgt voor gewoon buitengewoon rundvlees, lekker mals met een intense vleessmaak.

Waar is Iers rundvlees te koop?