Recepten

Ierse runderen lopen praktisch het hele jaar buiten waar ze de hele dag lekker mals gras met veel klaver eten. Dat buitenleven zorgt voor onvergelijkbaar lekker vlees. Vlees dat niet veel nodig heeft: met een beetje zout en peper tover je de lekkerste biefstuk op tafel. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk: met Iers rundvlees kun je de lekkerste gerechten maken. Van een simpele maar heerlijke biefstuk tot een runderstoofpot of een sandwich.

Wat eten we vandaag?

Elke dag vind je hier een heerlijk gerecht. Honest, niet te moeilijk… het water loopt je in de mond!

Top 5

Wie een gerecht met Iers rundvlees op tafel zet, begrijpt wat ‘lekker eten’ inhoudt. Niet alleen omdat het ‘honest’ vlees is, Iers rundvlees heeft gewoonweg heel veel smaak. En wat is dan het allerlekkerste recept? We kunnen niet kiezen… daarom onze top 5 gerechten met Iers rundvlees in de hoofdrol.

Bereidingswijze

Iers rundvlees kun je op verschillende manieren bereiden. Iedere bereidingswijze geeft een andere unieke smaak aan het vlees.

Recepten van de boer

De boeren in Ierland hebben zo hun favorieten die ze graag met ons delen. Vaak zijn het eenvoudige gerechten, want het Ierse rundvlees is zo lekker van smaak dat het eigenlijk niet veel nodig heeft. Hieronder een selectie uit recepten die Ierse boeren, of hun vrouw, zelf graag maken en aan ons aanbevelen.

Recepten van de chef

Iers rundvlees is heel mals en heeft een verfijnde structuur. Het inspireert dan ook veel chef-koks tot heerlijke rundvlees-gerechten in hun restaurants.
Een aantal toprecepten, die ook goed thuis te bereiden zijn, delen ze graag!

Tips

Welk stuk vlees is het lekkerst voor een stoofpotje? Hoe ontdooi je vlees? Hoe grill je een Ierse biefstuk op de BBQ zodat ie heerlijk mals blijft? Hier helpen we je een eind op weg met alle vragen rondom Iers rundvlees.

Wat zit waar

Bieflapje, Biefstuk, Entrecote, Gehakt, Hachevlees, Kogelbiefstuk, Magere runderlap, Ossenhaas, Ossenstaart, Ribeye, Rosbief, Runderriblap, Sukadelap