Biefstuk met versgebakken witbrood – Wilco Berends

4 personen
90 minuten

Ingredients:

Broodjes
330 g bloem
33 g gist
8 g zout
35 g zachte boter
5 g witte basterdsuiker
190 ml melk
4 mini broodvormen, ingevet

Biefstuk
4 biefstukken à 160 g, op kamertemperatuur
zout, versgemalen peper
50 g roomboter of margarine

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingredients:

Broodjes
330 g bloem
33 g gist
8 g zout
35 g zachte boter
5 g witte basterdsuiker
190 ml melk
4 mini broodvormen, ingevet

Biefstuk
4 biefstukken à 160 g, op kamertemperatuur
zout, versgemalen peper
50 g roomboter of margarine

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de bloem met gist, zout, boter, basterdsuiker en melk tot een soepel deeg en kneed dit even door. Laat het deeg in de kom afgedekt met een doek of plasticfolie 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  2. Kneed het deeg daarna nog een keer door, verdeel het deeg in 4 stukken en leg deze in de ingevette broodvormpjes. Laat het deeg opnieuw 30 tot 60 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Schuif de broodvormen in de oven en bak de broodjes in 15 minuten mooi goudbruin en gaar.
  4. Wrijf de biestukken in met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan met dikke bodem tot het schuim weg trekt. Bak de biefstukken in 4-6 minuten mooi bruin, keer ze na 2-3 minuten en bak ook de andere kant mooi bruin.
  5. Leg de biefstukken op een bakplaat en laat ze 2 minuten garen in de nog hete oven.
  6. Laat de biefstukken iets afkoelen, pak ze in aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten.
  7. Leg de biefstukken terug in de pan en schenk het uitgelopen vocht erbij. Verwarm 1-2 minuten.
  8. Snijd de biefstukken in plakjes en serveer ze met versgebakken brood en boterjus.

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de bloem met gist, zout, boter, basterdsuiker en melk tot een soepel deeg en kneed dit even door. Laat het deeg in de kom afgedekt met een doek of plasticfolie 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  2. Kneed het deeg daarna nog een keer door, verdeel het deeg in 4 stukken en leg deze in de ingevette broodvormpjes. Laat het deeg opnieuw 30 tot 60 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Schuif de broodvormen in de oven en bak de broodjes in 15 minuten mooi goudbruin en gaar.
  4. Wrijf de biestukken in met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan met dikke bodem tot het schuim weg trekt. Bak de biefstukken in 4-6 minuten mooi bruin, keer ze na 2-3 minuten en bak ook de andere kant mooi bruin.
  5. Leg de biefstukken op een bakplaat en laat ze 2 minuten garen in de nog hete oven.
  6. Laat de biefstukken iets afkoelen, pak ze in aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten.
  7. Leg de biefstukken terug in de pan en schenk het uitgelopen vocht erbij. Verwarm 1-2 minuten.
  8. Snijd de biefstukken in plakjes en serveer ze met versgebakken brood en boterjus.