Carpaccio snijden

Met een scherp mes fiks je het zo.

Traditioneel wordt carpaccio gesneden van de ossenhaas, het fijnste stuk vlees van een rund. Maar je kunt ook carpaccio snijden van rosbief of kogelbiefstuk. Dat is iets minder mals, maar als je Iers rundvlees gebruikt is het nog steeds heel erg lekker. Carpaccio is heerlijk als lunch of als voorgerecht. Heerlijk!

Snijden

Om carpaccio te snijden gebruik je een groot, glad en vooral scherp mes. Carpaccio hoort echt flinterdun gesneden te zijn. Maar bij iets dikkere plakjes (2 à 3 mm) proef je de lekkere smaak van het malse rauwe Ierse vlees beter. Snijd het vlees dwars op de draad, dan is het vlees na het ontdooien lekker mals. Als je het vlees met de draad mee snijdt, blijven de vezels lang. Dan lijkt het vlees bij het kauwen taaier.

Koelen

Leg de plakjes direct na het snijden op de borden en laat ze langzaam op kamertemperatuur komen. Of bewaar de carpaccio, als je het niet direct wilt eten, tot gebruik afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Maar laat het ook dan later langzaam op kamertemperatuur komen. Dan komt de verfijnde smaak van het mooie vlees het best tot zijn recht.

Serveren

Serveer je het vlees te koud, dan proef je bijna niets. Laat de carpaccio rustig op kamertemperatuur komen, dan is de smaak van Iers rundvlees het allerlekkerst. Eet smakelijk!

Waarom Iers rundvlees?

In Ierland is geen gebrek aan dat ene speciale ingrediënt dat voor geweldig rundvlees zorgt: gras. Een Iers rund loopt gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten in uitgestrekte weilanden en eet dan… gras! Het buitenleven en grasdieet zorgt voor gewoon buitengewoon rundvlees, lekker mals met een intense vleessmaak.

De lekkerste gerechten met carpaccio