Ierse koeien staan het hele jaar buiten en eten vers gras voor heerlijk mals vlees

Irish Beef. Ons verhaal.

Ierse runderen leven een heerlijk leven: ze leven het grootste deel van het jaar buiten. Lekker sappig gras te grazen. Dat in combinatie met volop lichaamsbeweging geeft Iers rundvlees een mooie en intense vleessmaak.

Waarom Iers rundvlees?

  • Onze runderen lopen bijna het hele jaar buiten heerlijk te grazen. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Kwaliteit verdient een keurmerk.

Het Iers kwaliteitssysteem Quality Assurance is een vooruitstrevend kwaliteitsprogramma waar ruim 49.000 Ierse boerenbedrijven bij aangesloten zijn. Zij worden elke 18 maanden uitvoerig gecontroleerd op diervriendelijkheid, herkomst, voedselveiligheid,

medicijngebruik, duurzaamheid, CO2-afdruk, watermanagement, biodiversiteit en veiligheid op de boerderij. Met de ontwikkeling en uitvoering van kwaliteitssystemen was de Ierse levensmiddelenorganisatie Bord Bia haar tijd vooruit.

QA logo Bord Bia Origin Ireland

Veelgestelde vragen.

Waarom moet ik Iers rundvlees kiezen?

Onze runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten, eten gras en hebben de ruimte. Dankzij de overvloedige regen groeit ons gras optimaal. In Ierland hebben wij 50.000 boeren die rundvee houden. Het zijn kleine kuddes met gemiddeld 30 koeien. De boer kent zijn koeien en ze groeien liefdevol op.

De koeien in Ierland leven een koeienleven zoals het bedoeld is. Veel gras, veel ruimte, veel liefde. En dat proef je. Een heerlijke smaak begint met een heerlijk leven.

Smaakt Iers rundvlees anders?

De vleeskoeien in Ierland eten vrijwel uitsluitend gras. Dat proef je. Een andere belangrijke smaakfactor is de beweging die de koeien in Ierland hebben. Doordat ze veel bewegen ontstaat er een mooie vetdooradering (of zogenaamde marmering) van het vlees. En vet – dat met het bakken zich verspreidt – geeft smaak!

Wat houdt het keurmerk precies in?

Het overgrootste gedeelte van het rundvlees dat vanuit Ierland naar Nederland wordt geëxporteerd is afkomstig van gecertificeerde bedrijven die werken volgens een onafhankelijk gecontroleerd kwaliteitsborgingsprogramma. Bedrijven die volgens dit programma werken mogen het keurmerk dragen. Aspecten als dierengezondheid, dierenwelzijn, milieu, voeding, medicijnengebruik, herkomst, tranceerbaarheid en duurzaamheid worden binnen dit programma streng bewaakt. Rundvlees met dit keurmerk garandeert een hoge kwaliteit vlees.

Hoe kan ik zien dat het rundvlees dat ik koop uit Ierland komt?

Als je verpakt rundvlees in de Nederlandse supermarkt koopt dan staat op de verpakking het land van herkomst aangegeven. Er staat vermeld waar de runderen zijn geboren, gemest en geslacht.

Staat uw vraag er niet tussen?
U kunt uw vraag ook stellen via Facebook of via onze contactpagina.

Onze lekkerste recepten.

Recept voor Stoofpotje met pompoen, Iers rundvlees en gremolata
Recept voor Ierse biefstuk met paddenstoelenrisotto

Nieuwsbrief. Blijf op de hoogte.

Waar is Iers rundvlees te koop?