
Italiaanse Brasato al Barolo met Iers rundvlees
Bekijk receptSimpel en zo lekker.
Om je steeds opnieuw te kunnen inspireren met heerlijke stoofpotjes gingen we dit keer op reis. Om te ontdekken hoe ze in andere landen stoven. Want niet alleen in Nederland zijn we dol op stoven. Integendeel! Stoven is misschien wel de meest universele bereidingswijze voor rundvlees en één van de lekkerste! Zeker als je daar Iers rundvlees voor gebruikt!
Ierse runderen staan gemiddeld 220 dagen per jaar buiten, bewegen veel en eten vers sappig gras. Dit geeft het vlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Het vet smelt tijdens het stoven zo in de pan weg en geeft een nóg vollere smaak aan je stoofpot.
Ga je mee op reis?
Stoven is heel eenvoudig.
In vijf simpele stappen heb je al een heerlijk stoofpotje met Iers rundvlees!
Vind je een stoofpot bereiden een uitdaging? Met deze tips lukt het altijd.
In Ierland is geen gebrek aan dat ene speciale ingrediënt dat voor geweldig rundvlees zorgt: gras. Een Iers rund loopt gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten in uitgestrekte weilanden en eet dan… gras! Het buitenleven en grasdieet zorgt voor gewoon buitengewoon rundvlees, lekker mals met een intense vleessmaak.
In de supermarkt en bij de slager vind je van Ierse runderen vaak de volgende snitten stoofvlees:
Krijg je geen genoeg van onze heerlijke recepten met Iers rundvlees? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief boordevol lekkere recepten, toffe winacties en inspiratie. Mis nooit meer iets!