Hachee met Iers rundvlees

4 personen
150 minuten

Ingrediënten:

  • 600 g hacheevlees of rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 4 el boter
  • 2 el bloem
  • 5 uien, in halve ringen
  • 2 el appelstroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 500 ml hete runderbouillon (zelfgemaakt, uit een pot of van een bouillonblokje)
  • zout en versgemalen zwarte peper

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 600 g hacheevlees of rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 4 el boter
  • 2 el bloem
  • 5 uien, in halve ringen
  • 2 el appelstroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 500 ml hete runderbouillon (zelfgemaakt, uit een pot of van een bouillonblokje)
  • zout en versgemalen zwarte peper

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Snijd, als je rib-of sukadelappen gebruikt, het vlees in stukjes van circa 1½ cm.
  2. Verhit de stoofpan en doe de helft van de boter in de pan.
  3. Bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan.
  4. Bestrooi met de bloem, peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  5. Verhit de rest van de boter in de pan, doe de uien erbij en roerbak 5 minuten.
  6. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de appelstroop, laurierblaadjes, kruidnagels en de runderbouillon. Breng aan de kook.
  7. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen.
  8. Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra hete bouillon toe.
  9. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bereidingswijze:

  1. Snijd, als je rib-of sukadelappen gebruikt, het vlees in stukjes van circa 1½ cm.
  2. Verhit de stoofpan en doe de helft van de boter in de pan.
  3. Bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan.
  4. Bestrooi met de bloem, peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  5. Verhit de rest van de boter in de pan, doe de uien erbij en roerbak 5 minuten.
  6. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de appelstroop, laurierblaadjes, kruidnagels en de runderbouillon. Breng aan de kook.
  7. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen.
  8. Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra hete bouillon toe.
  9. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.