• Recept voor:
    1 persoon
  • Bereiding:
    150 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Stoven

Hachee met Iers rundvlees

Ingrediënten

  • 600 g hacheevlees of rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 4 el boter
  • 2 el bloem
  • 5 uien, in halve ringen
  • 2 el appelstroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 500 ml hete runderbouillon (zelfgemaakt, uit een pot of van een bouillonblokje)
  • zout en versgemalen zwarte peper

.

Bereidingswijze

  1. Snijd, als je rib-of sukadelappen gebruikt, het vlees in stukjes van circa 1½ cm.
  2. Verhit de stoofpan en doe de helft van de boter in de pan.
  3. Bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan.
  4. Bestrooi met de bloem, peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  5. Verhit de rest van de boter in de pan, doe de uien erbij en roerbak 5 minuten.
  6. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de appelstroop, laurierblaadjes, kruidnagels en de runderbouillon. Breng aan de kook.
  7. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen.
  8. Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra hete bouillon toe.
  9. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Serveer de stoof klassiek met bijvoorbeeld rode kool en aardappelpuree.

Meer inspiratie

Waarom Iers rundvlees?

  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?