Hongaarse goulash met Irish beef

4 personen
180 minuten

Ingrediënten:

  • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 3 el boter
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 tl cayennepeper (of minder naar smaak)
  • 3 rode paprika’s, in reepjes
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 500 ml kalfs- of runderfond
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 200 g zure room

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES? 

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk! 

Ingrediënten:

  • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 3 el boter
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 tl cayennepeper (of minder naar smaak)
  • 3 rode paprika’s, in reepjes
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 500 ml kalfs- of runderfond
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 200 g zure room

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES? 

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk! 

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1 ½ cm.
  2. Verhit de helft van de boter in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan.
  3. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  4. Verhit de rest van de boter in de pan, doe de uien en de paprika erbij en roerbak 5 minuten.
  5. Voeg de cayennepeper, komijn, karwijzaad, paprikapoeder, tomatenpuree en bloem toe en roerbak 3 minuten.
  6. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de fond, de laurier en tijm.
  7. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen.
  8. Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra heet water toe.
  9. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  10. Serveer met de zure room.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1 ½ cm.
  2. Verhit de helft van de boter in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan.
  3. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  4. Verhit de rest van de boter in de pan, doe de uien en de paprika erbij en roerbak 5 minuten.
  5. Voeg de cayennepeper, komijn, karwijzaad, paprikapoeder, tomatenpuree en bloem toe en roerbak 3 minuten.
  6. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de fond, de laurier en tijm.
  7. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen.
  8. Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra heet water toe.
  9. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  10. Serveer met de zure room.