Ingrediënten
-
- 600 g Ierse rib- of sukadelappen, op kamertemperatuur
- 3 gedroogde pancapepers (online verkrijgbaar)*
- 8 tenen knoflook, fijngesneden
- 8 el olijfolie
- 3 rode uien
- 2 el witte wijnazijn
- 500 ml hete groentebouillon
- 1 el gemalen komijn
- 15 g verse koriander
- 1 takje rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 takje oregano of 1 tl gedroogde oregano
- 2 takjes munt
- zout en versgemalen zwarte peper
-
- * Kun je deze pepers niet vinden dan kun je ook een verse jalapeñopeper of rode peper gebruiken. Of een klein gedroogd pepertje. Of wat tabasco naar smaak. Hou je niet van pittig? Laat het dan gewoon weg.
-
- staafmixer en een stoofpan
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!