Vier het seizoen tijdens het Iers stooffestival

Met topchefs, slagers, culinaire verhalenvertellers en meer

Maandag 2 december, 11.00 – 14.30 uur
De Kookfabriek Amsterdam

Het najaar is in volle gang. Tijdens de gure dagen blijven wij het liefst gezellig binnen met familie of vrienden, en genieten dan graag van een heerlijk zelf bereid rundvleesstoofpotje. Reden voor Bord Bia, de Irish Food Board, om maandag 2 december een stooffestival te organiseren. Chefs, slagers en culinaire verhalenvertellers zorgen voor een inspirerend programma. Graag nodigen wij je uit bij het stooffestival aanwezig te zijn.

Het festival draait om de bereiding van klassieke stoofvleesgerechten als boeuf bourguignon, rendang, friet stoofvlees, maar ook om de stoofvleeskroket. Onder het mom van ‘waar zit wat?’ benen slagers de voorvoet van het rund uit. En in de Ierse traditie van de ‘seanchai’- verhalenvertellers worden bijzondere culinaire ervaringen gedeeld. Naast rundvlees zijn er meer bijzondere Ierse ‘goodies’ te proeven. De Kookfabriek in Amsterdam wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot festivalterrein.

IrishBeefherfst2019-097lichter_BoeufBourguignon_LR-990000000003cf3c

Programma

Topchefs Alain Alders, Andrès Delpeut, Gerrit Greveling en Jan Klein gaan aan de slag met de stoofvleesklassiekers en de 

stoofvleeskroket. Zij delen hun tips en tricks. Slager Gertjan Kiers toont waar wat zit en wijden uit over vleesdelen, spierstukken en meer. Culinair publicist Felix Wilbrink gaat in de Ierse Shanach

ie traditie verhalen vertellen. Over de beroemde Queen Maeve, de veldslag om een stier, de pruttelende pan op het AGA fornuis en stoven in Guinness.

Samen met andere rundvleesliefhebbers, slagers, chefs, horecaondernemers, leveranciers en inkopers doe je veel inspiratie en kennis op. We zien je graag op maandag 2 december in Amsterdam!