Boeuf Bourguignon recept

Dit boeuf bourgignon recept de finesse van Franse kookkunst met de robuustheid van Iers rundvlees.

 

Boeuf bourgignon recept met Irish Beef

 

Ons Iers rundvlees, gevoed door de ongerepte weiden van Ierland, past perfect in dit verfijnde recept. De malsheid en rijke smaak van ons vlees geeft een extra dimensie aan de Boeuf Bourguignon.

Ontdek de harmonie tussen de Franse culinaire traditie en de puurheid van Iers rundvlees. Een traktatie voor de liefhebber van goed eten. Eet smakelijk!

4 personen
300 minuten
Boeuf bourgignon recept met Irish Beef

Boeuf bourgignon recept ingrediënten

Voor dit boeuf bourgignon recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 600 g Ierse rib-of sukadelappen
  • 2 uien, in ringen
  • 20 kleine uitjes of uitgelekte zilveruitjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • winterpeen (ca. 250 g), in plakjes
  • 750 ml rode wijn (zacht en vol, bijv. een Bourgogne)
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 stukje gerookt ontbijtspek (150 g)
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 takjes tijm
  • 300 g champignons
  • 2 laurierblaadjes
  • 20 g platte peterselie
  • keukentouw en stoofpan

Waarom een Frans boeuf bourgignon recept met Iers rundvlees?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! En dus ook dit heerlijke boeuf bourgignon recept. Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Boeuf bourgignon recept ingrediënten

Voor dit boeuf bourgignon recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 600 g Ierse rib-of sukadelappen
  • 2 uien, in ringen
  • 20 kleine uitjes of uitgelekte zilveruitjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • winterpeen (ca. 250 g), in plakjes
  • 750 ml rode wijn (zacht en vol, bijv. een Bourgogne)
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 stukje gerookt ontbijtspek (150 g)
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 takjes tijm
  • 300 g champignons
  • 2 laurierblaadjes
  • 20 g platte peterselie
  • keukentouw en stoofpan

Waarom een Frans boeuf bourgignon recept met Iers rundvlees?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! En dus ook dit heerlijke boeuf bourgignon recept. Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

 

Om dit boeuf bourgignon recept te maken, ga je als volgt te werk:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 2 cm.
  2. Doe het vlees met de ui, uitjes, winterpeen en knoflook in een kom. Schenk de wijn erover en laat het vlees minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Neem tijdig uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (ca. 30 min.).
  3. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Gooi de marinade niet weg!
  4. Snijd het spek in plakjes. Verhit de stoofpan en bak het spek op middelhoog vuur in ca. 8 minuten uit. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan.
  5. Doe het vlees in de stoofpan en bak het rondom op hoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en bak dan de ui, uitjes en winterpeen kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Doe het vlees en spek weer terug in de pan samen met de marinade. Breng aan de kook.
  6. Maak met behulp van een stukje keukentouw een bouquet garni van de takjes tijm, de laurierblaadjes en de helft van de peterselie. Voeg het bouquet toe, leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 4 uur zacht en helemaal gaar. Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat heet water toe.
  7. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Voeg ze toe aan de pan en stoof nog 30 min.
  8. Snijd de rest van de peterselie fijn.
  9. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  10. Verwijder eventueel het bouquet garni. Bestrooi met de peterselie.

Bereidingswijze:

 

Om dit boeuf bourgignon recept te maken, ga je als volgt te werk:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 2 cm.
  2. Doe het vlees met de ui, uitjes, winterpeen en knoflook in een kom. Schenk de wijn erover en laat het vlees minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Neem tijdig uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (ca. 30 min.).
  3. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Gooi de marinade niet weg!
  4. Snijd het spek in plakjes. Verhit de stoofpan en bak het spek op middelhoog vuur in ca. 8 minuten uit. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan.
  5. Doe het vlees in de stoofpan en bak het rondom op hoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en bak dan de ui, uitjes en winterpeen kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Doe het vlees en spek weer terug in de pan samen met de marinade. Breng aan de kook.
  6. Maak met behulp van een stukje keukentouw een bouquet garni van de takjes tijm, de laurierblaadjes en de helft van de peterselie. Voeg het bouquet toe, leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 4 uur zacht en helemaal gaar. Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat heet water toe.
  7. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Voeg ze toe aan de pan en stoof nog 30 min.
  8. Snijd de rest van de peterselie fijn.
  9. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  10. Verwijder eventueel het bouquet garni. Bestrooi met de peterselie.