- Recept voor:
4 personen - Bereiding:
150 min. - Soort gerecht:
Hoofdgerecht, Stoven
Oma's suggesties: i.p.v. wortelen kun je ook 10 gedroogde abrikozen toevoegen (laatste 5 minuten mee laten stoven) - kikkererwten kun je eventueel vervangen door bruine linzen - ook lekker om aan het recept toe te voegen is een halve aubergine in stukken gesneden - als final touch garneer met verse koriander.
Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.
De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.
In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.