Alain Alders

Lid Chef's Irish Beef Club sinds

2011

Stijl

Modern met wereldse invloeden

Functie / Titel

Zelfstandig ondernemer, SVH Meesterkok, SVH Gastronomie

Werkzaam bij

Taste of Alain

Eerder gewerkt

Restaurant Vrienden van Jacob, Landgoed Duin en Kruidberg, Santpoort-Noord (★ Michelin ster); Garden Hotel Restaurant De Kersentuin, Amsterdam; Restaurant De Hoefslag, Bosch en Duin (★ Michelin ster)

Over de chef

Alain Alders is in zijn gerechten altijd op zoek naar ‘een mooie balans tussen klassieke en moderne tonen’. Daarbij heeft hij een voorkeur voor seizoensproducten uit de regio. Hij beschrijft zijn eigen stijl van koken graag als ‘losjes’.

Chef's special

Ierse entrecote met oesters

Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Alain. Stap voor stap beschrijft Alain hoe je zijn signature dish op tafel tovert.

Bekijk hier het recept!

Chef's simple

Gestoofde Ierse runderwang

Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.

Bekijk hier het recept!

Chef’s favourite

Favoriete stukje vlees van Alain Alders:

Ribeye, omdat het mooi sappig en mals is, met een beetje vet. Het heeft een bite en een romige smaak.

Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?

In een koperen pan.

Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?

Met een lekker glas Pinot Noir wijn!

Chef it like a chef

Chef’s Irish Beef Club

De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.

Waarom Iers rundvlees?

Gewoon buitengewoon rundvlees

  • Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.