Over de chef
Alain Alders is in zijn gerechten altijd op zoek naar ‘een mooie balans tussen klassieke en moderne tonen’. Daarbij heeft hij een voorkeur voor seizoensproducten uit de regio. Hij beschrijft zijn eigen stijl van koken graag als ‘losjes’.
“De manier waarop er in Ierland aan veeteelt wordt gedaan, zo hoort het. Het is duurzaam en in harmonie met de natuur. Dat levert een product op dat gezonder én smakelijker is.”
Chef's special
Ierse entrecote met oesters
Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Alain. Stap voor stap beschrijft Alain hoe je zijn signature dish op tafel tovert.
Bekijk hier het recept!Chef's simple
Gestoofde Ierse runderwang
Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.
Bekijk hier het recept!Chef’s favourite
Favoriete stukje vlees van Alain Alders:
Ribeye, omdat het mooi sappig en mals is, met een beetje vet. Het heeft een bite en een romige smaak.
Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?
In een koperen pan.
Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?
Met een lekker glas Pinot Noir wijn!
Chef it like a chef
Chef’s Irish Beef Club
De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.
Waarom Iers rundvlees?
Gewoon buitengewoon rundvlees
- Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
- In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.