Ierse runderstoof met Guinness

4 personen
165 minuten

Ingrediënten

  • 600 g Ierse runderlappen of sukadelappen
  • 3 tl paprikapoeder
  • 4,5 el bloem
  • 90 g boter
  • 3 uien, grofgesneden
  • 5 dl Guinness
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 grote prei, in ringen
  • 2 wortels, in blokjes van 1 cm
  • zwarte peper en zeezout

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Ingrediënten

  • 600 g Ierse runderlappen of sukadelappen
  • 3 tl paprikapoeder
  • 4,5 el bloem
  • 90 g boter
  • 3 uien, grofgesneden
  • 5 dl Guinness
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 grote prei, in ringen
  • 2 wortels, in blokjes van 1 cm
  • zwarte peper en zeezout

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Bereidingswijze

  1. Snijd de sukadelappen in blokjes van 2½ x 2½ centimeter. Bestrooi het vlees met zwarte peper en het paprikapoeder en meng goed.
  2. Bestuif met de bloem en meng alles door elkaar.
  3. Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze circa 1 minuut mee.
  4. Blus af met de Guinness, voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en leg het deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat circa 1,5 uur zachtjes stoven. Roer af en toe goed door.
  5. Voeg de prei en de wortel toe aan de stoof en laat nog ongeveer 1 uur stoven.
  6. Breng de stoof op smaak met zwarte peper en zeezout.

Bereidingswijze

  1. Snijd de sukadelappen in blokjes van 2½ x 2½ centimeter. Bestrooi het vlees met zwarte peper en het paprikapoeder en meng goed.
  2. Bestuif met de bloem en meng alles door elkaar.
  3. Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze circa 1 minuut mee.
  4. Blus af met de Guinness, voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en leg het deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat circa 1,5 uur zachtjes stoven. Roer af en toe goed door.
  5. Voeg de prei en de wortel toe aan de stoof en laat nog ongeveer 1 uur stoven.
  6. Breng de stoof op smaak met zwarte peper en zeezout.