• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    210 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Stoven

Oma’s hachee met chocolade

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofvlees, in blokjes gesneden
  • 1 kilo grofgesneden uien
  • 8 laurierbladen
  • hacheekruiden van Verstegen
  • 2 bouillonblokjes
  • peperkoek
  • chocolade
  • water

Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is het geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot. Iers rundvlees is namelijk heerlijk mals. Door het milde klimaat leven Ierse runderen het grootste deel van het jaar buiten, lekker gras te grazen. De combinatie van gras en volop beweging zorgt voor de volle intense smaak. Perfect voor de stoofpot.

Bereidingswijze

  1. Schroei 1 kilo in blokjes gesneden stoofvlees rondom dicht op hoog vuur in een klont boter.
  2. Voeg 1 kilo grofgesneden gele uien toe. Daarna 8 laurierbladeren, hacheekruiden en 2 bouillonblokjes toevoegen.
  3. Een laagje water toevoegen en minimaal 3 uur op een zacht vuur laten gaarstomen.
  4. Zodra het vlees gaar is de laurierbladen verwijderen en de 2 geheime ingrediënten toevoegen: een blokje chocolade (voor kleur en smaak) en een plakje peperkoek (voor de binding en smaak).

Tip: Lekker met rode kool en zoete appeltjes.

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?