Ingrediënten:
- 750 g – 1kg neklappen van Iers rund
- 500 ml runderbouillon
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 3 gedroogde chilipepers
- 1 eetlepel diced chipotle pepper (uit een potje)
- 1-2 eetlepels appelazijn
- 1-2 theelepels kaneel
- 4 kruidnagels
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 2 kolven maïs
- 1 tomaat
- 25 g boter
- 1 eetlepel verse oregano, grof gehakt
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
- sap van 1 limoen
- 8-12 taco shells
- 200 ml crème fraîche
- 15 g verse koriander, grof gehakt
Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!