Tacos met gekruide stoof van Iers rundvlees - Rogér Rassin

Ingredients

Ingrediënten:

  • 750 g – 1kg neklappen van Iers rund
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 3 gedroogde chilipepers
  • 1 eetlepel diced chipotle pepper (uit een potje)
  • 1-2 eetlepels appelazijn
  • 1-2 theelepels kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 2 kolven maïs
  • 1 tomaat
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel verse oregano, grof gehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
  • sap van 1 limoen
  • 8-12 taco shells
  • 200 ml crème fraîche
  • 15 g verse koriander, grof gehakt

Waarom stoven met Iers rundvlees?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 750 g – 1kg neklappen van Iers rund
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 3 gedroogde chilipepers
  • 1 eetlepel diced chipotle pepper (uit een potje)
  • 1-2 eetlepels appelazijn
  • 1-2 theelepels kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 2 kolven maïs
  • 1 tomaat
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel verse oregano, grof gehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
  • sap van 1 limoen
  • 8-12 taco shells
  • 200 ml crème fraîche
  • 15 g verse koriander, grof gehakt

Waarom stoven met Iers rundvlees?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Schenk de runderbouillon met de tomaten uit blik in een pan.
  2. Voeg de gedroogde chilipepers en chipotle peper, appelazijn, kaneel en kruidnagels toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
  3. Maak intussen de ui en wortel schoon en hak ze in grove stukken. Trek de schutbladeren en draden van de maïskolven en snijd de kolven in stukken van 3-4 cm breed.  Snijd de tomaat in stukjes. Snijd ook het vlees in grove stukken.
  4. Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Schep de ui, wortelstukken en stukken maïs met de oregano en tijm door het vlees en bak alles 3-4 minuten.
  5. Schep de kidneybonen erdoor.
  6. Verwijder de kruidnagels uit de bouillon. Pureer de bouillon met de pepers en tomaat met een staafmixer en schenk deze bouillon bij het vleesmengsel in de braadpan. Zet het deksel schuin op de pan en laat alles 1-2 uur zachtjes sudderen tot het vlees zacht en mals is. Breng op smaak met limoensap.
  7. Serveer de Mexicaanse stoof in taco shells en garneer met crème fraîche en verse korianderblaadjes.

Bereidingswijze:

  1. Schenk de runderbouillon met de tomaten uit blik in een pan.
  2. Voeg de gedroogde chilipepers en chipotle peper, appelazijn, kaneel en kruidnagels toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
  3. Maak intussen de ui en wortel schoon en hak ze in grove stukken. Trek de schutbladeren en draden van de maïskolven en snijd de kolven in stukken van 3-4 cm breed.  Snijd de tomaat in stukjes. Snijd ook het vlees in grove stukken.
  4. Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Schep de ui, wortelstukken en stukken maïs met de oregano en tijm door het vlees en bak alles 3-4 minuten.
  5. Schep de kidneybonen erdoor.
  6. Verwijder de kruidnagels uit de bouillon. Pureer de bouillon met de pepers en tomaat met een staafmixer en schenk deze bouillon bij het vleesmengsel in de braadpan. Zet het deksel schuin op de pan en laat alles 1-2 uur zachtjes sudderen tot het vlees zacht en mals is. Breng op smaak met limoensap.
  7. Serveer de Mexicaanse stoof in taco shells en garneer met crème fraîche en verse korianderblaadjes.