Ierse bavette teriyaki bowl met noodles paksoi sugarsnaps en babyspinazie

4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 500-600 gram bavette
  • 100 gram Soba noodels
  • 1 bosje gegrild groene asperge tip
  • 4 handjes gewassen baby spinazie
  • 4 mini komkommers in plakjes gesneden
  • 8 radijs in plakjes gesneden
  • 1 zakje sugar snaps kort gekookt
  • 4 eetlepels licht geroosterde sesamzaadjes
  • 8 eetlepels kant en klare Teriyaki saus
  • Sojasaus (om erbij te serveren)
  • Sesamolie (voor op de noodels)
  • Olie (om in te bakken)
  • Peper en zout op smaak

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

  • 500-600 gram bavette
  • 100 gram Soba noodels
  • 1 bosje gegrild groene asperge tip
  • 4 handjes gewassen baby spinazie
  • 4 mini komkommers in plakjes gesneden
  • 8 radijs in plakjes gesneden
  • 1 zakje sugar snaps kort gekookt
  • 4 eetlepels licht geroosterde sesamzaadjes
  • 8 eetlepels kant en klare Teriyaki saus
  • Sojasaus (om erbij te serveren)
  • Sesamolie (voor op de noodels)
  • Olie (om in te bakken)
  • Peper en zout op smaak

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Leg de bavette minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast en bestrooi met een beetje zeezout en 4 eetlepels teriyaki saus.
  2. Bereid als eerste alle groentes. Was de spinazie, snij de komkommer en de radijs. Scheur de paksoi in vieren en kook de sugar snaps kort in gezouten water. Spoel de sugar snaps direct koud af zo garen ze niet door en blijven ze mooi groen.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  4. Kook de Soba noodels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ook koud af. Dit voorkomt doorgaren. Doe een paar druppels sesamolie op de noodels dan plakken ze niet aan elkaar.
  5. Laat een (grill)pan goed heet worden op hoog vuur. Doe een klein beetje olie in de pan en wanneer de pan warm genoeg is schroei je de bavette mooi dicht. Niet schrikken dit geeft soms wat spetters en je moet de afzuigkap goed aanzetten. Hoe hoger het vuur, hoe sneller de bavette dicht is geschroeid en alle vleessappen het vlees van binnen lekker mals houden. Draai de bavette gelijkmatig om, zodat beide kanten dezelfde bereiding krijgen.
  6. Haal de bavette wanneer deze mooi bruin is van het vuur en grill in de nog hete pan de asperges kort, totdat ze mooi glimmen en lichtbruine verkleuring hebben.
  7. Wil je de bavette mooi rosé eten dan kun je deze gelijk nog insmeren met 4 eetlepels teriyaki saus en snij je de bavette tegen de draad in dunne plakjes. Wil je de bavette nog wat doorgaren dan kun je deze 10 tot 15 minuten in een ovenschaal op 185 graden in de oven doorgaren ook ingesmeerd met 4 eetlepels teriyaki saus.
  8. Begin ondertussen met het opmaken van de bowl. Leg onderin de Soba noodels en aan de zijkanten alle groentes. Maak de bowl af met dun gesneden bavette, peper zout en de geroosterde sesamzaadjes. Serveer met sojasaus.

Bereidingswijze

  1. Leg de bavette minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast en bestrooi met een beetje zeezout en 4 eetlepels teriyaki saus.
  2. Bereid als eerste alle groentes. Was de spinazie, snij de komkommer en de radijs. Scheur de paksoi in vieren en kook de sugar snaps kort in gezouten water. Spoel de sugar snaps direct koud af zo garen ze niet door en blijven ze mooi groen.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  4. Kook de Soba noodels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ook koud af. Dit voorkomt doorgaren. Doe een paar druppels sesamolie op de noodels dan plakken ze niet aan elkaar.
  5. Laat een (grill)pan goed heet worden op hoog vuur. Doe een klein beetje olie in de pan en wanneer de pan warm genoeg is schroei je de bavette mooi dicht. Niet schrikken dit geeft soms wat spetters en je moet de afzuigkap goed aanzetten. Hoe hoger het vuur, hoe sneller de bavette dicht is geschroeid en alle vleessappen het vlees van binnen lekker mals houden. Draai de bavette gelijkmatig om, zodat beide kanten dezelfde bereiding krijgen.
  6. Haal de bavette wanneer deze mooi bruin is van het vuur en grill in de nog hete pan de asperges kort, totdat ze mooi glimmen en lichtbruine verkleuring hebben.
  7. Wil je de bavette mooi rosé eten dan kun je deze gelijk nog insmeren met 4 eetlepels teriyaki saus en snij je de bavette tegen de draad in dunne plakjes. Wil je de bavette nog wat doorgaren dan kun je deze 10 tot 15 minuten in een ovenschaal op 185 graden in de oven doorgaren ook ingesmeerd met 4 eetlepels teriyaki saus.
  8. Begin ondertussen met het opmaken van de bowl. Leg onderin de Soba noodels en aan de zijkanten alle groentes. Maak de bowl af met dun gesneden bavette, peper zout en de geroosterde sesamzaadjes. Serveer met sojasaus.