Ierse ossenhaas met bimi en linzen

2 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • Ierse ossenhaas (à 160 g), op kamertemperatuur
  • 750 g tuinerwten
  • 1 takje munt
  • 150 g boter
  • 300 g Bimi
  • 70 g Beluga linzen
  • 1 aardappel
  • 1 el hazelnoten, gecrusht

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten

  • Ierse ossenhaas (à 160 g), op kamertemperatuur
  • 750 g tuinerwten
  • 1 takje munt
  • 150 g boter
  • 300 g Bimi
  • 70 g Beluga linzen
  • 1 aardappel
  • 1 el hazelnoten, gecrusht

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 125 °C en verhit de frituurpan. Kook de linzen in ca. 20 minuten beetgaar. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
  • Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak de ossenhaas in ca. 3 minuten rondom bruin. Laat 8 minuten verder garen in de oven en laat dan 8 minuten uit de oven afgedekt rusten.
  • Kook de tuinerwten 2 minuten en spoel onder koud water. Pureer de tuinerwten met de muntblaadjes en 50 gram boter in de keukenmachine tot een puree.
  • Verhit 50 gram boter in een koekenpan, voeg de bimi toe en stoof op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 6 minuten beetgaar.
  • Snijd de aardappel blokjes van 8 mm en frituur ze krokant en goudgeel in de friteuse. Meng ze met de hazelnoot.
  • Snijd het vlees doormidden en verdeel over twee borden. Schep er wat erwtenpuree bij, wat linzen en wat aardappel met hazelnoot.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 125 °C en verhit de frituurpan. Kook de linzen in ca. 20 minuten beetgaar. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
  • Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak de ossenhaas in ca. 3 minuten rondom bruin. Laat 8 minuten verder garen in de oven en laat dan 8 minuten uit de oven afgedekt rusten.
  • Kook de tuinerwten 2 minuten en spoel onder koud water. Pureer de tuinerwten met de muntblaadjes en 50 gram boter in de keukenmachine tot een puree.
  • Verhit 50 gram boter in een koekenpan, voeg de bimi toe en stoof op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 6 minuten beetgaar.
  • Snijd de aardappel blokjes van 8 mm en frituur ze krokant en goudgeel in de friteuse. Meng ze met de hazelnoot.
  • Snijd het vlees doormidden en verdeel over twee borden. Schep er wat erwtenpuree bij, wat linzen en wat aardappel met hazelnoot.