Rode stoofpan op een laag pitje

Alles even op een laag pitje…

Heerlijke stoofpotjes om lekker te onthaasten.

Druk, druk, druk. Hoog tijd om alles even op een lager pitje te zetten. Met een stoofpotje kun je lekker ontspannen. En het wordt nog lekkerder met kwaliteitsrundvlees. Deze herfst geven wij je rustgevende recepten en ontspannende tips zodat jij de drukte even kunt ontsnappen.

Rustrecepten

Met deze heerlijke stoofpotjes ontsnapt je heel langzaam aan de drukte. Even lekker wegpruttelen… geniet ervan!

Stooftips. Zo makkelijk kan stoven zijn.

Geen raad hoe het met stoven gaat? Deze tips laten zien hoe makkelijk je een smakelijk stoofgerecht maakt!

Bereidingswijze voor stoven van Iers rundvlees

Met stoven mag je het rustig aan doen. Zet daarom de pan op de kleinste pit met eventueel een vlamverdeler eronder. Doe de deksel een beetje open. Het vocht mag niet koken.

Bereidingswijze voor stoven van Iers rundvlees

Neem de tijd. Stoof net zolang als het recept aangeeft om het zo lekker mogelijk te maken.

Bereidingswijze voor stoven van Iers rundvlees

Om de smaak van de saus nog sterker te maken of een lekkere jus ervan te maken haal je het vlees uit de pan en laat je het vocht inkoken.

Snitten voor de stoof

In de supermarkt en bij de slager vind je van Ierse runderen vaak de volgende snitten stoofvlees:

Snit Ierse runderriblappen

Runderriblap
Riblappen komen uit de hals van de koe. Ze hebben een wat grovere draadjesachtige structuur. Ze worden vaak in stukjes gesneden een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

Snit Iers Hacheevlees

Hacheevlees
Dit stuk komt uit de borst van de koe en is magerder dan riblappen. Gesneden runderlap wordt vaak hacheevlees genoemd. Veel Nederlanders stoven met mager vlees, maar eigenlijk is een beetje vet lekkerder omdat vet smaak afgeeft.

Snit Ierse Sukadelap

Sukadelappen
De sukade komt uit de schouder van het rund. Het heeft een fijne structuur en is bekend om de zeen in het midden. Sukade is een mooi stukje vlees om in z’n geheel te stoven.

Rusttips

Stoofgerechten geven vervulling. Wij vinden het belangrijk dat jij je helemaal goed voelt.
Daarom hebben we deze rusttips. Daardoor krijg jij niet alleen een goed gevoel bij het stoofpotje, maar ook bij jezelf!

Haal 10 keer diep adem

Plaats een hand op je buik en haal diep adem. Houd het een paar tellen vast en adem rust uit. Doe dit tien keer en ervaar hoe alles gelijk rustiger lijkt.

Leg je warme handpalmen op je ogen

Wrijf je handen tegen elkaar totdat ze lekker warm aanvoelen. Vervolgens leg je je handpalmen op je gesloten ogen. Door de hitte ontspan je je ogen en dat kijkt fijner.

Masseer je lichaam

Door je onderrug, je kuiten, bovenbenen en schouders zelf te masseren krijg je de meeste spanning uit je lichaam.

Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

From Ireland with love!

De lekkerste recepten met Iers rundvlees, de leukste winacties én volop inspiratie van chef-koks.
Dat wil je toch niet missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef!

Waar is Iers rundvlees te koop?