Winterstoofpotjes om de hele winter te stoven met Iers rundvlees

Winterstoofpotjes!

Het is hartje winter, al vertelt het weer iets anders: geen vorst, sneeuw of snijdende wind. We worden verrast met een stralend zonnetje en lenteachtige temperaturen. Deze lekkere winterdagen kun je nóg lekkerder maken met een onvergetelijk Iers stoofpotje. We hebben de heerlijkste stoofpotjes voor je geselecteerd. Pruttel & proef ze allemaal!

Stooftips. Zo wordt je Ierse stoofpotje nog lekkerder.

Vind je een stoofpot bereiden een uitdaging? Met de tips en tricks van onze chef maak jij de ultieme stoofpot.

Bereidingswijze voor stoven van Iers rundvlees

Stoven mag niet te hard gaan. Zet de pan daarom op de kleinste pit, eventueel met een vlamverdeler eronder. Doe de deksel een beetje open. Het vocht mag niet koken!

Bereidingswijze voor stoven van Iers rundvlees

Hoe langer je stooft, hoe lekkerder het wordt.

Bereidingswijze voor stoven van Iers rundvlees

Om de smaak van de saus nog sterker te maken of een lekkere jus ervan te maken haal je het vlees uit de pan en laat je het vocht inkoken.

Snitten voor de stoof

In de supermarkt en bij de slager vind je van Ierse runderen vaak de volgende snitten stoofvlees:

Snit Ierse runderriblappen

Runderriblap
Riblappen komen uit de hals van de koe. Ze hebben een wat grovere draadjesachtige structuur. Ze worden vaak in stukjes gesneden een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

Snit Iers Hacheevlees

Hacheevlees
Dit stuk komt uit de borst van de koe en is magerder dan riblappen. Gesneden runderlap wordt vaak hacheevlees genoemd. Veel Nederlanders stoven met mager vlees, maar eigenlijk is een beetje vet lekkerder omdat vet smaak afgeeft.

Snit Ierse Sukadelap

Sukadelappen
De sukade komt uit de schouder van het rund. Het heeft een fijne structuur en is bekend om de zeen in het midden. Sukade is een mooi stukje vlees om in z’n geheel te stoven.

Smaakmakers: spelen met smaak.

Je stoofpot maak je speciaal door er jouw smaak aan te geven. Smaken worden afgegeven door groenten, kruiden en het vocht wat je gebruikt. Welke ingrediënten zorgen nou voor die lekkere smaak? Deze kaarten helpen je op weg!

Met stoofgerechten kan je eindeloos variëren. Groenten, kruiden, vocht en extra smaakmakers

Inspiratie voor jouw stoofpot
Met stoofgerechten kan je eindeloos variëren. Groenten, kruiden, vocht en extra smaakmakers. Deze kaart geeft je inspiratie voor een heerlijke stoofpot.

Inspiratie om je gerecht met Iers stoofvlees helemaal af te maken

De spannende stoofpot
Heb je al vaker een stoofpot gemaakt en wil je echt een keer wat heel anders? Probeer dan eens een van deze spannende ingrediënten.

Probeer dan eens een van deze spannende ingrediënten bij Iers stoofvlees

Wat eet je erbij?
Je ingrediënten voor de stoofpot zijn bekend maar wat eet je erbij? Hier inspiratie om je gerecht helemaal af te maken.

Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

From Ireland with love!

De lekkerste recepten met Iers rundvlees, de leukste winacties én volop inspiratie van chef-koks.
Dat wil je toch niet missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef!

Waar is Iers rundvlees te koop?