Tijd om te stoven met Iers rundvlees

Neem tijd om te stoven.
Voor elkaar en met elkaar.

Stoven is een leuke activiteit om samen te doen, samen met de kinderen of met je partner. Over het algemeen kost het bereiden van een stoofpot veel tijd, maar leren stoven.. dat kost weinig tijd! Wij geven je tips & tricks voor als je niet alle ingrediënten in huis hebt en hoe je in 5 simpele stappen al een heerlijk stoofpotje met Iers rundvlees op tafel hebt!

Tijd voor elkaar

We moeten goed voor onszelf, maar vooral voor elkaar zorgen.
Maak daarom eens een lekkere grote stoofpot met Iers rundvlees en deel ‘m met je familie, vrienden, buren of iemand die een lekker stoofpotje verdient.

Tijd met elkaar

Zit jij thuis met kinderen en heb je alles al zo’n beetje gedaan? Of zit je samen thuis met je partner en voelt het alsof je in een relatietest zit?
Maak samen eens een heerlijk stoofpotje met Iers rundvlees. Leuk om te maken, nog lekkerder om te eten!

Tijd om te leren

Een stoofpotje bereiden kost over het algemeen veel tijd, maar leren stoven… dat kost weinig tijd.
Stoven is namelijk heel eenvoudig. In vijf simpele stappen heb je al een heerlijk stoofpotje met Iers rundvlees!

Leren stoven met Iers rundvlees

De basis – het vlees
Of je nu hachee, riblappen of sukade bereidt: het vlees moet in korte tijd met een flinke klont boter worden dichtgeschroeid. Daarna haal je het vlees uit de pan.

Leren stoven met Iers rundvlees

Bepaal je basissmaak
Kies je favoriete mengsel van diverse groenten (bouquet), verse kruiden en specerijen. Voeg ook tomatenpuree toe als je dit wilt. Braad het geheel lekker aan en voeg daarna het vlees weer toe.

Leren stoven met Iers rundvlees

Kies een bijpassend zuur
Door het gebruik van limoen, citroen (balsamico)azijn of witte of rode wijn, geef je een lekker zuurtje aan je stoofpotje.
Bovendien zorgt een zuurtje ervoor dat het rundvlees lekker mals wordt.

 

Leren stoven met Iers rundvlees

Vul aan met vloeistof
Voeg een geurige vloeistof toe, bijvoorbeeld bouillon, kokosmelk of jus d’orange. Hiermee geef je nog meer smaak en variatie aan je stoofpotje.

Leren stoven met Iers rundvlees

Voeg de laatste ingrediënten toe
Verwijder het bouquet en voeg nieuwe verse groenten toe, of andere smaakmakers als een blokje spek. Op die manier zorg je voor een echte smaakexplosie.

Tijd om te improviseren

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Denk je alle ingrediënten voor je stoofpot in huis te hebben, blijk je toch iets te missen.
Tijd om te improviseren!

Improvisatietip ingrediënten in Ierse runderstoofpot
Mediterraans stoofpotje met aubergine en Iers rundvlees
Improvisatietip kruiden om mee te stoven
Improvisatietip kruiden om mee te stoven
Improvisatietips om te stoven

Kijk voor meer tips & tricks hier!

Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

From Ireland with love!

De lekkerste recepten met Iers rundvlees, de leukste winacties én volop inspiratie van chef-koks.
Dat wil je toch niet missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef!

Waar is Iers rundvlees te koop?