Ierse stoofpot met Guinness

4 personen
195 minuten

Ingrediënten:

  • 600 g riblappen, op kamertemperatuur
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • 50 g boter
  • 2 uien, in parten
  • 300 ml Guinness bier
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 300 g winterwortel
  • 200 g pastinaak
  • 1 prei
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 600 g riblappen, op kamertemperatuur
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • 50 g boter
  • 2 uien, in parten
  • 300 ml Guinness bier
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 300 g winterwortel
  • 200 g pastinaak
  • 1 prei
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in blokjes van 4-5 cm en wrijf ze in met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de stukken vlees door de bloem. Verhit de boter in een wijde braadpan en bak het vlees in 6-8 minuten rondom bruin. Leg het op een bord. Bak de uien 2 minuten in het bakvet.
  2. Schenk het bier in de pan en breng dit al roerende aan de kook. Voeg het vlees met vleessappen toe. Leg de tijm en laurierblaadjes ertussen en stoof het vlees zachtjes (op een vlamverdeler) 2 uur met de deksel op de pan.
  3. Schil de aardappelen, maak de groenten schoon en snijd ze allemaal in stukken van 3-4 cm. Voeg de aardappelen en groenten aan het vlees toe en stoof alles in nog 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper. Serveer het stoofpotje in diepe borden en strooi de peterselie erover.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in blokjes van 4-5 cm en wrijf ze in met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de stukken vlees door de bloem. Verhit de boter in een wijde braadpan en bak het vlees in 6-8 minuten rondom bruin. Leg het op een bord. Bak de uien 2 minuten in het bakvet.
  2. Schenk het bier in de pan en breng dit al roerende aan de kook. Voeg het vlees met vleessappen toe. Leg de tijm en laurierblaadjes ertussen en stoof het vlees zachtjes (op een vlamverdeler) 2 uur met de deksel op de pan.
  3. Schil de aardappelen, maak de groenten schoon en snijd ze allemaal in stukken van 3-4 cm. Voeg de aardappelen en groenten aan het vlees toe en stoof alles in nog 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper. Serveer het stoofpotje in diepe borden en strooi de peterselie erover.