
Stoofpotje met pompoen, Iers rundvlees en gremolata
Bekijk recept
Oma’s stoofgeheimen
Regen, wind en snijdende kou. De lekkerste tijd van het jaar is weer aangebroken. In de keuken dan, want het is perfect weer voor een ouderwets lekker stoofpotje. En dit jaar wordt jouw stoofpotje nog lekkerder! Een stoofpotje met Iers rundvlees is sowieso al heerlijk, maar als je het bereidt met oma’s stoofgeheimen ontdek je pas echt de perfecte stoofpot. Laat je inspireren!
Perfecte stoofpotjes bevatten twee dingen: Iers rundvlees en oma’s stoofgeheimen. Deze stoofpotjes hebben het allebei. Eet smakelijk!
Een stoofpotje bereiden is niet moeilijk… als je weet hoe het moet.
Daarom legt oma stap voor stap uit hoe je heel eenvoudig een lekker stoofpotje bereidt.
Bij een stoofpotje draait het uiteindelijk maar om één ding: smaak.
Met deze geheimen van oma wordt je stoofpotje gegarandeerd nóg lekkerder.
Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees. De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.
Vind je een stoofpot bereiden een uitdaging of wil je nog meer smaak uit jouw stoofpotje halen?
Met deze 3 basistips van oma begin je sowieso goed!
Er zijn veel stoofgeheimen, maar dat Iers rundvlees het perfecte stoofvlees is, is geen geheim!
Je kunt verschillende snitten gebruiken voor de stoofpot. In de supermarkt en bij de slager vind je meestal de volgende stukken:
Riblappen komen uit de hals van de koe. Ze hebben een wat grovere draadjesachtige structuur. Ze worden vaak in stukjes gesneden een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!
Dit stuk komt uit de borst van de koe en is magerder dan riblappen. Gesneden runderlap wordt vaak hacheevlees genoemd. Veel Nederlanders stoven met mager vlees, maar eigenlijk is een beetje vet lekkerder omdat vet smaak afgeeft.
De sukade komt uit de schouder van het rund. Het heeft een fijne structuur en is bekend om de zeen in het midden. Sukade is een mooi stukje vlees om in z’n geheel te stoven
Krijg je geen genoeg van onze heerlijke recepten met Iers rundvlees? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief boordevol lekkere recepten, toffe winacties en inspiratie. Mis nooit meer iets!