Thaise spiesjes met Iers rundvlees

10 personen
40 minuten

Ingrediënten:

    • 2 Ierse entrecotes van 3 cm dik
    • 1 el Thaise rode curry-pasta
    • Sap en rasp van 1 limoen
    • 2 el rijstolie
    • 1 rijpe mango, in blokjes
    • 2 takjes verse koriander, fijngehakt
    • 12 tapas-spiesjes
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Ingrediënten:

    • 2 Ierse entrecotes van 3 cm dik
    • 1 el Thaise rode curry-pasta
    • Sap en rasp van 1 limoen
    • 2 el rijstolie
    • 1 rijpe mango, in blokjes
    • 2 takjes verse koriander, fijngehakt
    • 12 tapas-spiesjes
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de Ierse entrecotes in blokjes. Meng in een diep bord ¾ eetlepel curry-pasta met 1 eetlepel limoensap en de rijstolie en schep het vlees erdoor. Laat het vlees zo 15 minuten marineren.
  2. Pureer de mango met twee eetlepels limoensap en één theelepel curry-pasta tot een gladde saus. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  3. Rijg steeds drie blokjes vlees aan een spiesje. Rooster de spiesjes in een grillpan op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin.
  4. Zet de mango-dip in een schaaltje op een platte schaal en leg de spiesjes eromheen. Strooi de limoenrasp en koriander over de spiesjes.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de Ierse entrecotes in blokjes. Meng in een diep bord ¾ eetlepel curry-pasta met 1 eetlepel limoensap en de rijstolie en schep het vlees erdoor. Laat het vlees zo 15 minuten marineren.
  2. Pureer de mango met twee eetlepels limoensap en één theelepel curry-pasta tot een gladde saus. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  3. Rijg steeds drie blokjes vlees aan een spiesje. Rooster de spiesjes in een grillpan op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin.
  4. Zet de mango-dip in een schaaltje op een platte schaal en leg de spiesjes eromheen. Strooi de limoenrasp en koriander over de spiesjes.