• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    270 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Van de chef, Stoven

Ierse Succa de bocca

Ingrediënten

  • 1 kg Ierse sukade
  • Paprikapoeder
  • 1 el Franse mosterd
  • 4,5 el tarwebloem
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 6 champignons in kwarten
  • ½ zomerpeen
  • 1 meiknolletje
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 sjalotten
  • 2 dl rode wijn
  • Flinke scheut rode port
  • 1 eetlepel balsamico
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 dl kalfsjus
  • 4 tomaten
  • 10 abrikozen

    Kruidenbuiltje

  • Tijm - takje
  • Rozemarijn - takje
  • Salie - takje
  • Peper – 10 gekneusde
  • Kruidnagel – drie zonder kop
  • Laurier – 1 blad
  • Citroenschil – 1/4
  • Sinaasappelschil – 1/4

Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. De sukade bestrooien met peper en zout, insmeren met mosterd en paprikapoeder en door de bloem halen
  2. Alle groenten wassen, schoonmaken en grof snijden
  3. Vlees aanbraden, mooi bruin kleuren en uit de pan halen
  4. Blussen met rode wijn, rode port en aceto balsamico
  5. Kalfsjus toevoegen
  6. Tomatenpuree toevoegen en inkoken
  7. Alle groenten in roomboter aanzweten
  8. Vlees kan al in de stoofpan, de aangefruite groenten erbovenop
  9. De jus door een fijne zeef halen en over het vlees verdelen
  10. Het geheel minimaal 4 uur in een gietijzeren stoofpan

Lekker met: Een zomerse risotto, met bijvoorbeeld citroen, sinaasappel, saffraan en munt

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • De combinatie van veel beweging en een dieet wat voor 90% uit gras bestaat, zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt Iers rundvlees een volle intense smaak.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?