• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    270 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Van de chef, Stoven

Frisse kokos/currystoof met Iers rundvlees

Ingrediënten

  • 800 gram Ierse rundernek
  • 1 stronk venkel
  • 2 rode pepers, in flinke stukken snijden
  • 2 sjalotten
  • 1 sinaasappel – rasp en sap
  • 5 cm gember, geschild en in fijngesneden
  • 3 lente uitjes 1 blikje kokosmelk
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 blikje Rascals Siamese Dream (of ander witbier)
  • 1 meiraap
  • 2 stengels citroengras
  • 1 grote zoete aardappel
  • Half pakje Kerrygold ongezouten boter
  • 4 tenen knoflook
  • Bosje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 blaadjes salie
  • 2 el gemalen komijn
  • 4 el milde olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

    Bijgerecht

  • 1 bloemkool
  • 300 snijbiet
  • bosje koriander
  • 1 limoen
  • 300 gram (basmatirijst)

Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in grove stukken
  2. Verhit de boter in de braadpan. Bak het vlees aan op middelhoog vuur
  3. Snijd de knoflook en gember fijn en bak mee met het vlees
  4. Voeg 2 el komijnpoeder toe
  5. Snijd de groenten grof en voeg toe in de stoofpan
  6. Voeg de citroengras, tijm, salie, laurier, currypoeder, kurkuma en kokosmelk toe.
  7. Doe het blikje Rascals (witbier) in de pan en kook de alcohol eruit op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  8. Breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de stoofpan en stoof het gerecht 4,5 uur
  9. Bijgerecht: Voor het bijgerecht en garnituur: Meng in een kom komijnpoeder, een scheut olijfolie Snijd de bloemkool in mooie roosjes Pluk de koriander en snijd grof

Garnituur als zoete aardappel, quinoa, rijst, etc

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • De combinatie van veel beweging en een dieet wat voor 90% uit gras bestaat, zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt Iers rundvlees een volle intense smaak.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?