Chef-kok Erik van Loo heeft veel oog voor detail en kiest alleen de beste ingrediënten om zijn gasten échte smaken voor te schotelen.
“Als kok moet je in een gerecht duiken”, aldus Erik. “Iedere smaak die je proeft, verwerk je zodat deze er in het gerecht maximaal uitkomt.”
“Iers rundvlees heeft een onwijs mooie kwaliteit. Er zit altijd een heel mooi
vetadertje doorheen en daarom heeft het heel veel smaakextractie.
Dat heeft bijna al het vlees dat op een goede manier is grootgebracht.”
Chef’s special
Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Erik.
Stap voor stap beschrijft Erik hoe je zijn signature dish op tafel tovert.
Ontmoet hier de chefs van de Chefs’ Irish Beef Club.
Waarom Iers rundvlees?
Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.
De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.
In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.
From Ireland with love!
De lekkerste recepten met Iers rundvlees, de leukste winacties én volop inspiratie van chef-koks.
Dat wil je toch niet missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef!