Erik van loo

Erik van Loo

Lid Chef's Irish Beef Club sinds

2005

Functie / Titels

Eigenaar, Executive Chef, SVH Meesterkok, SVH Gastronomie

Werkzaam bij

Restaurant Parkheuvel, Rotterdam (★★ Michelin sterren)

Eerder gewerkt

De Zwethheul, Schipluiden (★★ Michelin sterren); Restaurant Duurstede, Wijk bij Duurstede (★ Michelin ster); Restaurant Vreugd en Rust, Voorburg (★ Michelin ster)

Over de chef

Chef-kok Erik van Loo heeft veel oog voor detail en kiest alleen de beste ingrediënten om zijn gasten échte smaken voor te schotelen.
“Als kok moet je in een gerecht duiken”, aldus Erik. “Iedere smaak die je proeft, verwerk je zodat deze er in het gerecht maximaal uitkomt.”

Chef's special

Ierse rundersukade op selderijstoof

Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Erik. Stap voor stap beschrijft Erik hoe je zijn signature dish op tafel tovert.

Bekijk hier het recept!

Chef's simple

Zacht gegaarde runderwang

Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.

Bekijk hier het recept!

Chef’s favourite

Favoriete stukje vlees van Erik van Loo:

Sukade. Dat heeft een echt oervlees-smaak, met bite en karakter.

Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?

Ik gebruik daar een stoofpan voor, het liefst een Le Creuset.

Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?

Ik eet dit het liefst met andijvie-stampot en een Gulpener mosterdsaus.

Chef it like a chef

Chef’s Irish Beef Club

De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.

Waarom Iers rundvlees?

Gewoon buitengewoon rundvlees

Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees. De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.