Andrès Delpeut

Lid Chef's Irish Beef Club sinds

2007

Functie / Titel

Culinair manager

Werkzaam bij

Compass Group Famous Flavours

Eerder gewerkt

Amsterdam; Executive Chef restaurant Bridges, Executive Chef Sofitel Legend The Grand, Head chef Restaurant Anna, Executive Chef Restaurant Anna en Brasserie Harkema, Kampen; Eigenaar restaurant De Roggebot, Bosch en Duin; directeur restaurant De Hoefslag, Rotterdam; Patissier restaurant Parkheuvel

Over de chef

Andrès verzorgt met Famous Flavours hoogwaardige culinaire evenementen voor de nationale en internationale (zakelijke) markt.
Hierbij spelen duurzame ingrediënten en verrassende seizoensproducten een belangrijke rol.

Chef's special

Ierse steak tartare

Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Andrès. Stap voor stap beschrijft Andrès hoe je zijn signature dish op tafel tovert.

Bekijk hier het recept!

Chef's simple

Gelakte Ierse runderwang met Guinness teriyaki saus en bosui salade

Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.

Bekijk hier het recept!

Chef’s favourite

Favoriete stukje vlees van Andrès Delpeut:

Ierse runderwang

Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?

Allereerst gaar stoven in het vocht waarin de smaakstoffen zitten die passen bij het einddoel en een Le Creuset pan zou ideaal zijn.

Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?

Er zijn legio mogelijkheden: óf met een mooie rijke saus, óf als de kalfswang krokant gebakken is, met een koude saus of emulsie.
Zelfs kroketten kunnen ervan gemaakt worden. Mooi krokant gebakken met bijvoorbeeld gekarameliseerde asperges.

Chef it like a chef

Chef’s Irish Beef Club

De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.

Waarom Iers rundvlees?

Gewoon buitengewoon rundvlees

  • Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.