Gelakte Ierse runderwang met Guinness teriyaki saus en bosui salade

4 personen
210 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g Ierse runderwang
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 bosuitjes
  • 100 ml Kikkoman sojasaus
  • 1 blik Guinness (500 ml)
  • 2 el boter
  • 500 ml runderfond

VERDER NODIG

  • BBQ

Ingrediënten:

  • 500 g Ierse runderwang
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 bosuitjes
  • 100 ml Kikkoman sojasaus
  • 1 blik Guinness (500 ml)
  • 2 el boter
  • 500 ml runderfond

VERDER NODIG

  • BBQ

Bereidingswijze:

  1. Snijd de wortel in plakken en snipper de ui grof. Snijd 1 teen knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de wortel, ui en knoflook op hoog vuur 4 min. aan. Neem uit de pan en voeg de rest van de boter toe en bak de runderwang rondom in 5 min. bruin. Doe de wortel en ui weer in de pan bij het vlees, schenk de runderfond erbij en breng aan de kook. Laat het vlees vervolgens op laag vuur afgedekt in ca. 3,5 uur gaar stoven.
  2. Kook de Guinness op laag vuur in tot 1/3 en voeg de sojasaus toe. Snijd de rest van de knoflook in flinterdunne plakjes en voeg toe.
  3. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de peper en de bosui in lange dunne reepjes (julienne).
  4. Ontsteek tijdig de BBQ. Rooster de runderwang kort op de BBQ en bestrijk royaal met het Guinnessmengsel. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over vier warme borden en verdeel de bosui er speels over.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de wortel in plakken en snipper de ui grof. Snijd 1 teen knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de wortel, ui en knoflook op hoog vuur 4 min. aan. Neem uit de pan en voeg de rest van de boter toe en bak de runderwang rondom in 5 min. bruin. Doe de wortel en ui weer in de pan bij het vlees, schenk de runderfond erbij en breng aan de kook. Laat het vlees vervolgens op laag vuur afgedekt in ca. 3,5 uur gaar stoven.
  2. Kook de Guinness op laag vuur in tot 1/3 en voeg de sojasaus toe. Snijd de rest van de knoflook in flinterdunne plakjes en voeg toe.
  3. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de peper en de bosui in lange dunne reepjes (julienne).
  4. Ontsteek tijdig de BBQ. Rooster de runderwang kort op de BBQ en bestrijk royaal met het Guinnessmengsel. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over vier warme borden en verdeel de bosui er speels over.