• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    210 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Van de chef, BBQ, Stoven

Gelakte Ierse runderwang met Guinness teriyaki saus en bosui salade

Ingrediënten

  • 500 g Ierse runderwang
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 bosuitjes
  • 100 ml Kikkoman sojasaus
  • 1 blik Guinness (500 ml)
  • 2 el boter
  • 500 ml runderfond

    Verder nodig

  • BBQ

Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortel in plakken en snipper de ui grof. Snijd 1 teen knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de wortel, ui en knoflook op hoog vuur 4 min. aan. Neem uit de pan en voeg de rest van de boter toe en bak de runderwang rondom in 5 min. bruin. Doe de wortel en ui weer in de pan bij het vlees, schenk de runderfond erbij en breng aan de kook. Laat het vlees vervolgens op laag vuur afgedekt in ca. 3,5 uur gaar stoven.
  2. Kook de Guinness op laag vuur in tot 1/3 en voeg de sojasaus toe. Snijd de rest van de knoflook in flinterdunne plakjes en voeg toe.
  3. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de peper en de bosui in lange dunne reepjes (julienne).
  4. Ontsteek tijdig de BBQ. Rooster de runderwang kort op de BBQ en bestrijk royaal met het Guinnessmengsel. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over vier warme borden en verdeel de bosui er speels over.

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • De combinatie van veel beweging en een dieet wat voor 90% uit gras bestaat, zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt Iers rundvlees een volle intense smaak.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?