Pitabroodje met Ierse bavette, rode kool, mierikswortel/peterselie crème en krokante uitjes

1 persoon

Ingrediënten

  • 800 gr Ierse bavette fijnsnijden
  • Pitabroodjes

RUNDER TARTARE

  • 100 gr ansjovis
  • 100 gr olijfolie
  • 375 gr grove mosterd
  • 150 gr kappertjes

DE RODE KOOL

  • 1 halve rode kool fijnsnijden
  • 2 el grove mosterd
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 el sushi azijn
  • ½ el poedersuiker

MIERIKSWORTEL / PETERSELIE CRÈME

  • 100 gr volle yoghurt
  • 50 gr eiwit gepasteuriseerd
  • 50 gr gembersiroop
  • citroensap (van 1 citroen)
  • 25 gr azijn
  • 350 gr peterselie olie
  • 2 el geraspte mierikswortel
  • Zout en peper

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten

  • 800 gr Ierse bavette fijnsnijden
  • Pitabroodjes

RUNDER TARTARE

  • 100 gr ansjovis
  • 100 gr olijfolie
  • 375 gr grove mosterd
  • 150 gr kappertjes

DE RODE KOOL

  • 1 halve rode kool fijnsnijden
  • 2 el grove mosterd
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 el sushi azijn
  • ½ el poedersuiker

MIERIKSWORTEL / PETERSELIE CRÈME

  • 100 gr volle yoghurt
  • 50 gr eiwit gepasteuriseerd
  • 50 gr gembersiroop
  • citroensap (van 1 citroen)
  • 25 gr azijn
  • 350 gr peterselie olie
  • 2 el geraspte mierikswortel
  • Zout en peper

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Runder tartare: alles samenvoegen en met staafmixer mixen.
    150 gram van de runder tartare mengen met de fijngesneden bavette.
  2. Rode kool: alle ingrediënten met elkaar mengen, peper en zout naar smaak toevoegen.
  3. Mierikswortel/peterselie crème: alles samenvoegen in een blender, behalve de olie.
    Blender laten draaien en de olie in een straaltje toevoegen.
    Op smaak brengen met zout.
  4. Pitabroodje bereiding: broodjes grillen en doormidden snijden, vullen met wat groene sla en de koolsalade. Plaats daarop 80 gram losse aangemaakte bavette, daaroverheen in een spuitflesje wat mierikswortel peterselie creme, garneren met cressjes en krokante uitjes.

Bereidingswijze

  1. Runder tartare: alles samenvoegen en met staafmixer mixen.
    150 gram van de runder tartare mengen met de fijngesneden bavette.
  2. Rode kool: alle ingrediënten met elkaar mengen, peper en zout naar smaak toevoegen.
  3. Mierikswortel/peterselie crème: alles samenvoegen in een blender, behalve de olie.
    Blender laten draaien en de olie in een straaltje toevoegen.
    Op smaak brengen met zout.
  4. Pitabroodje bereiding: broodjes grillen en doormidden snijden, vullen met wat groene sla en de koolsalade. Plaats daarop 80 gram losse aangemaakte bavette, daaroverheen in een spuitflesje wat mierikswortel peterselie creme, garneren met cressjes en krokante uitjes.