Ingrediënten
- 2 el lichte sojasaus
- 4 tl Shaoxing rijstwijn of droge sherry
- Flinke snuf zout
- 2 tl versgemalen zwarte peper
- 4 el sesamolie
- 4 tl bloem
- 450 g flat iron steak of schouderstuk, gesneden in lange repen van 5cm
- 450 g verse Chinese broccoli (bimi of brocolini)
- 1½ el pindaolie
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- Stuk verse gemberwortel van 2.5 cm, geschild en geraspt
- 2 grote rode Thaise chilipepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 2 el Thaise vissaus (nam pla) of lichte sojasaus
- 3 – 5 el rundvleesbouillon
- 2 el oestersaus
- Gekookte, geurige Thaise rijst, om bij te serveren
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.