Jamaicaanse pasteitjes

4 personen
60 minuten

Ingrediënten:

    • 225 g witte bloem
    • 1 tl kurkumapoeder
    • ½ tl zout
    • 75 g margarine of wit bakvet
    • 4 el koud water

VULLING

  • 225 g rundergehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 bosuien, fijngesneden
  • 1 kleine rode chilipeper, van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
  • 25 g verse broodkruim
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 2 tl currypoeder, mild

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

    • 225 g witte bloem
    • 1 tl kurkumapoeder
    • ½ tl zout
    • 75 g margarine of wit bakvet
    • 4 el koud water

VULLING

  • 225 g rundergehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 bosuien, fijngesneden
  • 1 kleine rode chilipeper, van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
  • 25 g verse broodkruim
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 2 tl currypoeder, mild

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Zeef de bloem, kurkuma en zout in een kom en meng er de margarine of het bakvet door tot het de substantie van broodkruimels heeft. Voeg genoeg water toe om het deeg stevig te maken – je kunt dit allemaal in een keukenmachine doen als je dat prettig vindt. Laat het deeg ten minste 30 minuten rusten, maar een nacht is eigenlijk hoe het hoort.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in acht porties en rol deze uit tot vierkantjes van 20 cm. Om de vulling te bereiden, verwarm je de olie in een braadpan en bak je het rundvlees tot het mooi bruin is.
  3. Doe de uien, de bosuien, chilipepers, het broodkruim, de tijm en het currypoeder erbij en bak dit nog eens 5 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk er 120ml van het water bij en laat dit ongeveer 2-3 minuten koken of tot alle vloeistof is verdampt, maar de vulling nog vochtig is. Laat het wat afkoelen en verdeel het dan in acht porties.
  4. Gebruik een van porties met de vulling om de helft van het vierkante taartvormpje te vullen en bestrijk de randjes met wat water. Vouw de andere helft erover en modelleer met een vork de randjes, haal overtollig deeg weg als dat nodig is. Herhaal dit tot je in totaal acht pasteitjes hebt. Zorg dat ze allemaal goed afgesloten zijn en leg ze op een stuk bakpapier.
    Bak ze ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin zijn, zorg ervoor dat ze niet te veel uitdrogen. Ze zijn het lekkerste als je ze direct uit de oven eet of verpak ze in een theedoek als je ze meebrengt naar een picknick.

Bereidingswijze:

  1. Zeef de bloem, kurkuma en zout in een kom en meng er de margarine of het bakvet door tot het de substantie van broodkruimels heeft. Voeg genoeg water toe om het deeg stevig te maken – je kunt dit allemaal in een keukenmachine doen als je dat prettig vindt. Laat het deeg ten minste 30 minuten rusten, maar een nacht is eigenlijk hoe het hoort.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in acht porties en rol deze uit tot vierkantjes van 20 cm. Om de vulling te bereiden, verwarm je de olie in een braadpan en bak je het rundvlees tot het mooi bruin is.
  3. Doe de uien, de bosuien, chilipepers, het broodkruim, de tijm en het currypoeder erbij en bak dit nog eens 5 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk er 120ml van het water bij en laat dit ongeveer 2-3 minuten koken of tot alle vloeistof is verdampt, maar de vulling nog vochtig is. Laat het wat afkoelen en verdeel het dan in acht porties.
  4. Gebruik een van porties met de vulling om de helft van het vierkante taartvormpje te vullen en bestrijk de randjes met wat water. Vouw de andere helft erover en modelleer met een vork de randjes, haal overtollig deeg weg als dat nodig is. Herhaal dit tot je in totaal acht pasteitjes hebt. Zorg dat ze allemaal goed afgesloten zijn en leg ze op een stuk bakpapier.
    Bak ze ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin zijn, zorg ervoor dat ze niet te veel uitdrogen. Ze zijn het lekkerste als je ze direct uit de oven eet of verpak ze in een theedoek als je ze meebrengt naar een picknick.