Afrikaanse bobotie

4 personen
40 minuten

Ingrediënten:

  • 450 g rundergehakt
  • 1 el zonnebloemolie, wat extra voor het invetten
  • 1 grote snee brood
  • 300 ml melk
  • 25 g boter
  • 1 fris zure appel, geschild, klokkenhuis eruit en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ el kerriepoeder
  • 1 el mango chutney
  • 1 el amandelschaafsel
  • 2 eieren
  • 1 el vers citroensap
  • 1 tl rozijnen
  • Gehakte verse koriander

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES? 

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk! 

 

Ingrediënten:

  • 450 g rundergehakt
  • 1 el zonnebloemolie, wat extra voor het invetten
  • 1 grote snee brood
  • 300 ml melk
  • 25 g boter
  • 1 fris zure appel, geschild, klokkenhuis eruit en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ el kerriepoeder
  • 1 el mango chutney
  • 1 el amandelschaafsel
  • 2 eieren
  • 1 el vers citroensap
  • 1 tl rozijnen
  • Gehakte verse koriander

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES? 

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk! 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal of 4 kleine schaaltjes lichtjes in. Week het brood ten minste 10 minuten in een kom met de melk. Verhit een braadpan. Doe de zonnebloemolie erin en dan het rundergehakt, bak dit een aantal minuten tot het bruin is, rul het gehakt met een houten lepel.
  2. Smelt de boter in een aparte braadpan en doe hier de appel en ui bij. Bak dit ongeveer 5 minuten zachtjes tot de appel zacht is en de ui doorzichtig. Roer de kerriepoeder erdoor en bak het nog een minuut. Voeg dan de mango chutney, amandelschaafsel, rozijnen en citroensap toe.
  3. Knijp het brood uit, bewaar de melk en meng het brood met een vork door het vleesmengsel. Roer het appel en ui mengsel erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Smeer het mengsel in 4 aparte schalen en bak ze 15 minuten in de oven tot het vlees een lichte korst heeft.
  4. In the meantime, mix the eggs and the reserved milk that the bread has soaked in and add salt and pepper to taste. Remove the meat mixture from the oven and pour the fragrant custard over it. Return to the oven for 15-20 minutes until the top is lightly browned and the meat is firm to the touch. Garnish it with the coriander.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal of 4 kleine schaaltjes lichtjes in. Week het brood ten minste 10 minuten in een kom met de melk. Verhit een braadpan. Doe de zonnebloemolie erin en dan het rundergehakt, bak dit een aantal minuten tot het bruin is, rul het gehakt met een houten lepel.
  2. Smelt de boter in een aparte braadpan en doe hier de appel en ui bij. Bak dit ongeveer 5 minuten zachtjes tot de appel zacht is en de ui doorzichtig. Roer de kerriepoeder erdoor en bak het nog een minuut. Voeg dan de mango chutney, amandelschaafsel, rozijnen en citroensap toe.
  3. Knijp het brood uit, bewaar de melk en meng het brood met een vork door het vleesmengsel. Roer het appel en ui mengsel erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Smeer het mengsel in 4 aparte schalen en bak ze 15 minuten in de oven tot het vlees een lichte korst heeft.
  4. In the meantime, mix the eggs and the reserved milk that the bread has soaked in and add salt and pepper to taste. Remove the meat mixture from the oven and pour the fragrant custard over it. Return to the oven for 15-20 minutes until the top is lightly browned and the meat is firm to the touch. Garnish it with the coriander.