standard-hero-bg-img
Proef het geluk van groen!

We wensen je een gelukkig nieuwjaar. Een héél gelukkig nieuwjaar. En dat begint bij lekker in je vel zitten. Recepten met grasgevoerd Iers rundvlees helpen daarbij. Die zijn namelijk niet alleen heel lekker, maar ook heel erg gezond. Boordevol vitamines, mineralen en ijzer. Dat geeft je energie, is goed voor je huid en haar én past in elk gezond dieet! Daarom hebben we de heerlijkste recepten voor jou geselecteerd waar jij écht gelukkig van wordt. Eet smakelijk!

Deze steaks maken je heel gelukkig. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en natuurlijk lekker veel ijzer.

Gelukssteaks

Met deze gelukssalades zit je niet alleen lekker in je vel, maar ook strak in je vel!

Gelukssalades

Het pruttelt geluk! Van deze stoofpotjes word je spontaan blij.

Gelukspotjes

De kracht van gras

Waarom is Iers rundvlees zo gezond en wat merk je ervan?

  • Rundvlees is een rijke bron van zink, niacine, vitamine B6 en vitamine B12. Dit helpt (over)vermoeidheid te verminderen en is goed voor je huid en je haar.
  • Daarnaast is rundvlees van nature rijk aan eiwitten en arm aan natrium. Zo past Iers rundvlees perfect in jouw gezonde dieet.
  • In rundvlees zit vitamine B6 en vitamine B12. Dit geeft je lekker veel energie. Ook helpt het je zenuwstelsel en je immuunsysteem normaal te functioneren.
  • Recent onderzoek* toont aan dat grasgevoerd rundvlees een hogere concentratie vitamines, mineralen, omega-3 vetzuren en minder verzadigd vet bevat dan rundvlees dat gevoerd is met krachtvoer.

*https://www.teagasc.ie/media/website/publications/2018/2-Moloney-and-Monahan.pdf

De kracht van gras

Met Iers rundvlees proef je het geluk. Letterlijk. Het dieet van Ierse runderen bestaat namelijk voor 90% uit gras. Ook als de runderen binnen staan eten ze lekker veel gras: gedroogd gras (hooi) en kuilgras. Daar worden zij gelukkig van, maar wij natuurlijk ook. Grasgevoerd rundvlees is namelijk niet alleen lekker, het is ook nog eens heel gezond!

Lekker in beweging

Ierse runderen hebben een koeienleven zoals het bedoeld is. Het grootste deel van het jaar (gemiddeld 220 dagen) lopen ze lekker buiten, gras te grazen. Daar worden de koeien gelukkig van én wij ook. Al die beweging zorgt voor een mooie marmering en een smaak waar iedereen gelukkig van wordt!

Lekker in beweging

Familieboerderij

Smaak

Buitenleven

Waar is Iers rundvlees te koop?