• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    40 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, BBQ

Ierse bavette Tataki

Ingrediënten

  • circa 600 gram Ierse bavette (aan één stuk), op kamertemperatuur 4 el sojasaus
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el vissaus
  • 1 tl palm- of bruine suiker
  • 2 cm gember, geschild en fijngeraspt
  • ½ teen knoflook, fijngesneden
  • 1 komkommer
  • 1 koolrabi, geschild
  • 1 bosje radijsjes
  • 125 g sojaboontjes
  • 3 el wasabi-mayonaise
  • 3 el gezouten pinda’s, grofgehakt
  • 1 doosje broccocress en/of shisocress

    VERDER NODIG:

  • BBQ

.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de salade. Schaaf met een kaasschaaf de komkommer in de lengte in linten. Snijd de koolrabi in dunne plakjes van 5 mm en snijd de plakjes in reepjes van 5 mm. Snijd de radijsjes in dunne plakjes (gebruik hiervoor een mandoline als je ‘m hebt). Meng de komkommer met de koolrabi, radijs en sojaboontjes. Verdun de wasabi-mayonaise met 1 eetlepel water en meng door de salade.
  2. Meng de sojasaus met 1 eetlepel sesamolie, de vissaus, palmsuiker, fijngeraspte gember en knoflook. Verhit de grillpan. Dep de Ierse bavette droog met keukenpapier, bestrijk met een dun laagje sesamolie en bestrooi met zout en peper. Grill de bavette kort aan weerszijden, doe ‘m in een ovenschaal, schenk de saus erover en zet in de oven tot de gewenste kerntemperatuur: rare (53°C), medium rare (55°C), of medium (58°C). Laat de bavette 8 minuten rusten en dek af met aluminiumfolie of een deksel. Serveer de Ierse bavette met de salade en bestrooi met de pinda’s en de broccocress en/of shisocress.

Lekker met witte rijst.

Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?