Tagliata met Ierse entrecote

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 Ierse entrecotes, op kamertemperatuur
  • 600 g verschillende soorten/kleuren tomaten
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 10 g basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 85 g rucola
  • 60 g Parmezaanse kaas (aan een stuk)
  • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

  • grillpan of BBQ

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4 Ierse entrecotes, op kamertemperatuur
  • 600 g verschillende soorten/kleuren tomaten
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 10 g basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 85 g rucola
  • 60 g Parmezaanse kaas (aan een stuk)
  • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

  • grillpan of BBQ

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Snij de tomaten in plakjes en partjes en halveer de kleinere. Doe ze in een kom en besprenkel ze met 4 eetlepels olijfolie extra vergine en de balsamicoazijn.
  2. Voeg de sjalot toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de basilicumblaadjes.
  3. Verhit de grillpan. Dep de entrecotes droog met keukenpapier, bestrijk ze dun met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Grill de entrecotes naar wens rare, medium rare of medium. Keer ze om als ze gemakkelijk loslaten van de grillpan.
  5. Laat de entrecotes 5 minuten rusten op een bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  6. Verdeel ondertussen de rucola over de borden. Snij de entrecotes in schuine repen van circa 7 mm. Leg het op de rucola, besprenkel met de rest van de olijfolie extra vergine en schaaf de Parmezaanse kaas erover. Serveer met de tomatensalade.

Bereidingswijze:

  1. Snij de tomaten in plakjes en partjes en halveer de kleinere. Doe ze in een kom en besprenkel ze met 4 eetlepels olijfolie extra vergine en de balsamicoazijn.
  2. Voeg de sjalot toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de basilicumblaadjes.
  3. Verhit de grillpan. Dep de entrecotes droog met keukenpapier, bestrijk ze dun met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Grill de entrecotes naar wens rare, medium rare of medium. Keer ze om als ze gemakkelijk loslaten van de grillpan.
  5. Laat de entrecotes 5 minuten rusten op een bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  6. Verdeel ondertussen de rucola over de borden. Snij de entrecotes in schuine repen van circa 7 mm. Leg het op de rucola, besprenkel met de rest van de olijfolie extra vergine en schaaf de Parmezaanse kaas erover. Serveer met de tomatensalade.