Salade met pittige Ierse biefstuk en mango

4 personen
40 minuten

Ingrediënten:

  • 3 Ierse biefstukken van 100 g
  • 1 rode peper, zonder zaadjes
  • 1 grote teen knoflook
  • Geperst sap en rasp van 1 limoen
  • 4 el rijstolie of zonnebloemolie
  • 1 eetrijpe mango
  • 100 g gemengde jonge bladsla
  • 1 el sesamolie
  • 50 g rucola
  • 1 tl Japanse sojasaus
  • 1 struikje witlof, in stukken van 2 cm
  • 6 rijstcrackers, verkruimeld

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 3 Ierse biefstukken van 100 g
  • 1 rode peper, zonder zaadjes
  • 1 grote teen knoflook
  • Geperst sap en rasp van 1 limoen
  • 4 el rijstolie of zonnebloemolie
  • 1 eetrijpe mango
  • 100 g gemengde jonge bladsla
  • 1 el sesamolie
  • 50 g rucola
  • 1 tl Japanse sojasaus
  • 1 struikje witlof, in stukken van 2 cm
  • 6 rijstcrackers, verkruimeld

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Hak de rode peper heel fijn. Meng in een diep bord de rode peper met de knoflook, limoenrasp, zwarte peper, een eetlepel limoensap en twee eetlepels rijstolie. Wentel de biefstukken door deze marinade en laat ze in 30 minuten op kamertemperatuur komen.
    Schil de mango met een dunschiller. Snijd de mango in lange dunne plakken van de pit en snijd de plakken in lange repen.
  2. Verhit een grillpan (zonder olie!) op hoog vuur. Leg de biefstukken erin en rooster ze in 4-6 minuten mooi bruin. Keer de biefstukken als ze na 2-3 minuten vanzelf van de ribbels loslaten, dan hebben ze prachtig bruine strepen. Verpak de biefstukken in aluminiumfolie en laat ze nog vijf minuten nagaren.
  3. Klop in een kom een dressing van de rest van het limoensap met de rest van de rijstolie, de sesamolie, sojasaus en peper naar smaak. Meng de witlof, bladsla en rucola er luchtig door. Schep ook de helft van de mangorepen er door. Leg de salade mooi op borden.
  4. Snijd de biefstukken dwars op de draad in dunne plakken en drapeer ze met de rest van de mangorepen op de salade. Druppel er wat dressing uit de kom over en de strooi de rijstcrackers erover.

Bereidingswijze:

  1. Hak de rode peper heel fijn. Meng in een diep bord de rode peper met de knoflook, limoenrasp, zwarte peper, een eetlepel limoensap en twee eetlepels rijstolie. Wentel de biefstukken door deze marinade en laat ze in 30 minuten op kamertemperatuur komen.
    Schil de mango met een dunschiller. Snijd de mango in lange dunne plakken van de pit en snijd de plakken in lange repen.
  2. Verhit een grillpan (zonder olie!) op hoog vuur. Leg de biefstukken erin en rooster ze in 4-6 minuten mooi bruin. Keer de biefstukken als ze na 2-3 minuten vanzelf van de ribbels loslaten, dan hebben ze prachtig bruine strepen. Verpak de biefstukken in aluminiumfolie en laat ze nog vijf minuten nagaren.
  3. Klop in een kom een dressing van de rest van het limoensap met de rest van de rijstolie, de sesamolie, sojasaus en peper naar smaak. Meng de witlof, bladsla en rucola er luchtig door. Schep ook de helft van de mangorepen er door. Leg de salade mooi op borden.
  4. Snijd de biefstukken dwars op de draad in dunne plakken en drapeer ze met de rest van de mangorepen op de salade. Druppel er wat dressing uit de kom over en de strooi de rijstcrackers erover.