Ingrediënten:
- 600 g rib- of sukadelappen, gesneden in stukjes van 1,5 cm
- 2 stelen citroengras
- 2 grote rode chilipepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 6 knoflooktenen, grofgesneden
- stuk gember van 5 cm, grof gehakt
- 1 grote ui, grofgesneden
- ½ tl gemalen gember
- 1 el gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 2 el zonnebloemolie
- 2 kaneelstokjes
- 12 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 el donkere muscovado suiker
- 2 blikjes kokosmelk à 400 g
- 1 el tamarindepasta
- 1 tl zout
- fijngesneden rode chilipeper en bosuitjes, om te garneren
Voor erbij:
- gestoomde geurige rijst en een salsa van komkommer, tomaten, rode ui & koriander om erbij te serveren
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie