Rundvlees taco’s Al Pastor

6 personen
255 minuten

Ingrediënten

  • 18-24 kleine zachte mais tortilla’s/ taco’s
  • 4 rode en groene bosuien, groen eraf en in reepjes gesneden
  • 4 el gehakte verse koriander
  • 2 limoenen, in partjes
  • Stuk halslap of runderlap van 1.75 kg

MARINADE

  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 1 tl pittige paprikapoeder
  • Een blikje ananasstukjes in ananassap à 200 g, uitgelekt
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • Bosje verse koriander à 15 g
  • Sap van 1 kleine sinaasappel
  • 1 el witte wijnazijn

TOMATEN SALSA

  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 el grof gehakte verse koriander
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el olijfolie
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 18-24 kleine zachte mais tortilla’s/ taco’s
  • 4 rode en groene bosuien, groen eraf en in reepjes gesneden
  • 4 el gehakte verse koriander
  • 2 limoenen, in partjes
  • Stuk halslap of runderlap van 1.75 kg

MARINADE

  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 1 tl pittige paprikapoeder
  • Een blikje ananasstukjes in ananassap à 200 g, uitgelekt
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • Bosje verse koriander à 15 g
  • Sap van 1 kleine sinaasappel
  • 1 el witte wijnazijn

TOMATEN SALSA

  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 el grof gehakte verse koriander
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el olijfolie
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
  1. Doe het rundvlees in de vriezer tot het stevig genoeg is om te snijden, ongeveer 30 minuten zou genoeg moeten zijn.
  2. Maak in de tussentijd de marinade. Doe de oregano, tijm, paprikapoeder, venkelzaadjes, peper en het komijnzaad in een keukenmachine met de ananas, ui, knoflookpoeder, koriander, sinaasappelsap en de witte wijnazijn. Hak dit tot een puree.
  3. Haal het vlees uit de vriezer en leg het op een snijplak, vette kant naar boven. Snijd het vlees voorzicht in plakken van 1cm, niet helemaal doorsnijden, dan kun je het braadstuk gemakkelijker bij elkaar binden. Smeer de marinade tussen elke laag totdat het gelijkmatig verdeeld is, bind dan het braadstuk weer stevig bij elkaar met een keukentouw. Leg het in een ondiepe, niet-metalen bak en leg hier losjes huishoudfolie over. Zet het een nacht in de koelkast om te marineren.
  4. Haal het gemarineerde vlees de volgende dag uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 230°C. Leg het vlees op een rooster in een braadslee en giet water op de bodem van de braadslee (dit zorgt ervoor dat de druppels niet gaan roken). Rooster het vlees 30 minuten, verlaag dan temperatuur van de oven naar 150°C en rooster het vlees nog 3 uur of tot het vlees helemaal zacht is.
  5. Haal de braadslee uit de oven en bedek deze met aluminiumfolie, laat het 20 minuten rusten. Als je klaar bent om het te serveren, snijd het vlees dan in dunne plakken. Je zou het nog in een pan kunnen braden zodat de stukjes vlees gekarameliseerd worden, de keuze is aan jou.
  6. Om de tomatensalsa te maken, vermeng je de tomaten in een kom met de koriander, limoensap en de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet apart tot je het nodig hebt.
  7. Om de taco’s te bereiden, wikkel je ze in een natte theedoek en leg je ze 1-2 minuten op de hoogste stand in de magnetron om ze helemaal warm te maken. De tijdsduur hangt af van de wattage van jouw magnetron. Vul de warme mais taco’s met de plakjes vlees en doe er dan de bosuien, koriander en de tomatensalsa over. Serveer met de limoenschijfjes die je er boven uit kunt knijpen.
  1. Doe het rundvlees in de vriezer tot het stevig genoeg is om te snijden, ongeveer 30 minuten zou genoeg moeten zijn.
  2. Maak in de tussentijd de marinade. Doe de oregano, tijm, paprikapoeder, venkelzaadjes, peper en het komijnzaad in een keukenmachine met de ananas, ui, knoflookpoeder, koriander, sinaasappelsap en de witte wijnazijn. Hak dit tot een puree.
  3. Haal het vlees uit de vriezer en leg het op een snijplak, vette kant naar boven. Snijd het vlees voorzicht in plakken van 1cm, niet helemaal doorsnijden, dan kun je het braadstuk gemakkelijker bij elkaar binden. Smeer de marinade tussen elke laag totdat het gelijkmatig verdeeld is, bind dan het braadstuk weer stevig bij elkaar met een keukentouw. Leg het in een ondiepe, niet-metalen bak en leg hier losjes huishoudfolie over. Zet het een nacht in de koelkast om te marineren.
  4. Haal het gemarineerde vlees de volgende dag uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 230°C. Leg het vlees op een rooster in een braadslee en giet water op de bodem van de braadslee (dit zorgt ervoor dat de druppels niet gaan roken). Rooster het vlees 30 minuten, verlaag dan temperatuur van de oven naar 150°C en rooster het vlees nog 3 uur of tot het vlees helemaal zacht is.
  5. Haal de braadslee uit de oven en bedek deze met aluminiumfolie, laat het 20 minuten rusten. Als je klaar bent om het te serveren, snijd het vlees dan in dunne plakken. Je zou het nog in een pan kunnen braden zodat de stukjes vlees gekarameliseerd worden, de keuze is aan jou.
  6. Om de tomatensalsa te maken, vermeng je de tomaten in een kom met de koriander, limoensap en de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet apart tot je het nodig hebt.
  7. Om de taco’s te bereiden, wikkel je ze in een natte theedoek en leg je ze 1-2 minuten op de hoogste stand in de magnetron om ze helemaal warm te maken. De tijdsduur hangt af van de wattage van jouw magnetron. Vul de warme mais taco’s met de plakjes vlees en doe er dan de bosuien, koriander en de tomatensalsa over. Serveer met de limoenschijfjes die je er boven uit kunt knijpen.