Ierse kogelbiefstuk met geroosterde bloemkool en kerriesaus

4 personen
40 minuten

Ingrediënten:

  • 4 Ierse kogelbiefstukken, op kamertemperatuur
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 cm gember, geschild
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 15 g verse koriander
  • 1 el curry madras
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el gebakken uitjes
  • 4 el geroosterde amandelen, grofgehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

  • BBQ
  • aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4 Ierse kogelbiefstukken, op kamertemperatuur
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 cm gember, geschild
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 15 g verse koriander
  • 1 el curry madras
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el gebakken uitjes
  • 4 el geroosterde amandelen, grofgehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

  • BBQ
  • aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Ontsteek tijdig de BBQ. Verwijder de grote groene bladeren van de bloemkool maar laat de kleinere zitten, zo blijft de bloemkool mooi bij elkaar. Wikkel de bloemkool in aluminiumfolie, leg ‘m op de BBQ en doe de deksel dicht. Rooster de bloemkool in circa 30 minuten gaar. Keer de kool halverwege. Verwijder met een tang de folie en leg ‘m dan nog 5 minuten op de BBQ.
  2. Maak ondertussen, terwijl de bloemkool op de BBQ ligt, de saus. Verhit de kokosolie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Snij ondertussen de gember fijn en voeg samen met de knoflook en curry madras toe. Bak 1 minuut mee en schenk dan de tomatenblokjes erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur koken. Roer af en toe. Voeg vlak voor serveren de yoghurt toe (breng dan niet meer aan de kook want dan kan het gaan schiften) en breng op smaak met peper en zout.
    Dep de Ierse kogelbiefstukken droog met keukenpapier, bestrijk ze dun met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Grill ze de laatste 5 minuten mee met de bloemkool. Keer ze regelmatig. Neem ze van de BBQ als ze naar wens zijn. Laat ze 5 minuten rusten op een bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
    Serveer de kogelbiefstukken met de bloemkool en de saus. Bestrooi met de koriander, de uitjes en de amandelen.

Bereidingswijze:

  1. Ontsteek tijdig de BBQ. Verwijder de grote groene bladeren van de bloemkool maar laat de kleinere zitten, zo blijft de bloemkool mooi bij elkaar. Wikkel de bloemkool in aluminiumfolie, leg ‘m op de BBQ en doe de deksel dicht. Rooster de bloemkool in circa 30 minuten gaar. Keer de kool halverwege. Verwijder met een tang de folie en leg ‘m dan nog 5 minuten op de BBQ.
  2. Maak ondertussen, terwijl de bloemkool op de BBQ ligt, de saus. Verhit de kokosolie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Snij ondertussen de gember fijn en voeg samen met de knoflook en curry madras toe. Bak 1 minuut mee en schenk dan de tomatenblokjes erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur koken. Roer af en toe. Voeg vlak voor serveren de yoghurt toe (breng dan niet meer aan de kook want dan kan het gaan schiften) en breng op smaak met peper en zout.
    Dep de Ierse kogelbiefstukken droog met keukenpapier, bestrijk ze dun met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Grill ze de laatste 5 minuten mee met de bloemkool. Keer ze regelmatig. Neem ze van de BBQ als ze naar wens zijn. Laat ze 5 minuten rusten op een bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
    Serveer de kogelbiefstukken met de bloemkool en de saus. Bestrooi met de koriander, de uitjes en de amandelen.