Naan met Ierse runderspiesjes

4 personen
60 minuten

Ingrediënten

 

  • 300 g Ierse biefstuk, in 12 gelijkmatige blokjes
  • zonnebloemolie
  • 2 el vijfkruidenpoeder
  • 1 winterpeen
  • 1 pastinaak
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 naanbroden
  • 1 courgette, in 12 gelijkmatige stukken
  • 4 tomaten, in plakjes
  • 2 avocado’s, gehalveerd, in plakjes
  • 2 el pompoenpitten
  • 100 g feta, in blokjes

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

 

  • 300 g Ierse biefstuk, in 12 gelijkmatige blokjes
  • zonnebloemolie
  • 2 el vijfkruidenpoeder
  • 1 winterpeen
  • 1 pastinaak
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 naanbroden
  • 1 courgette, in 12 gelijkmatige stukken
  • 4 tomaten, in plakjes
  • 2 avocado’s, gehalveerd, in plakjes
  • 2 el pompoenpitten
  • 100 g feta, in blokjes

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Bestrijk de vleesblokjes licht met zonnebloemolie. Meng ze in een kom met het vijfkruidenpoeder en laat 30 minuten marineren.
  2. Snijd de winterpeen met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in lange dunne repen. Doe hetzelfde met de pastinaak.
  3. Zet de gietijzeren koekenpan op de BBQ en laat hem goed heet worden.
  4. Schenk een beetje zonnebloemolie in de pan en gaar de groentelinten al roerend tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en de bladpeterselie. Houd warm.
  5. Leg de naanbroden op de groenten zodat ze warm worden en de sappen kunnen absorberen.
  6. Rijg afwisselend drie vleesblokjes en drie stukken courgette aan een metalen pen.
  7. Gril de vier spiesjes op het rooster aan weerszijden goudbruin en totdat een kerntemperatuur van 55-57 °C is bereikt (kijk ook op blz. 17).
  8. Leg de spiesjes op de groentelinten en gril de naanbroden nog 2 minuten op het rooster.
  9. Leg de naanbroden op een grote snijplank en verdeel de groentelinten, tomaat, avocado, pompoenpitten, feta en runderspiesjes erover

TIP
Is pastinaak niet in het seizoen, kies dan gewoon voor een andere knol. Houd je van meer pit? Rode peper erbij is ook top. Courgette kan natuurlijk ook aubergine zijn.

Bereidingswijze:

  1. Bestrijk de vleesblokjes licht met zonnebloemolie. Meng ze in een kom met het vijfkruidenpoeder en laat 30 minuten marineren.
  2. Snijd de winterpeen met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in lange dunne repen. Doe hetzelfde met de pastinaak.
  3. Zet de gietijzeren koekenpan op de BBQ en laat hem goed heet worden.
  4. Schenk een beetje zonnebloemolie in de pan en gaar de groentelinten al roerend tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en de bladpeterselie. Houd warm.
  5. Leg de naanbroden op de groenten zodat ze warm worden en de sappen kunnen absorberen.
  6. Rijg afwisselend drie vleesblokjes en drie stukken courgette aan een metalen pen.
  7. Gril de vier spiesjes op het rooster aan weerszijden goudbruin en totdat een kerntemperatuur van 55-57 °C is bereikt (kijk ook op blz. 17).
  8. Leg de spiesjes op de groentelinten en gril de naanbroden nog 2 minuten op het rooster.
  9. Leg de naanbroden op een grote snijplank en verdeel de groentelinten, tomaat, avocado, pompoenpitten, feta en runderspiesjes erover

TIP
Is pastinaak niet in het seizoen, kies dan gewoon voor een andere knol. Houd je van meer pit? Rode peper erbij is ook top. Courgette kan natuurlijk ook aubergine zijn.