Fusion beefsalade

4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 400 g Ierse runderlende (aan één stuk, indien mogelijk)
  • 2 el fijne mosterd zout en versgemalen peper
  • 2 rode pepers, in dunne repen
  • 1 bosje lente-uien, in schuine ringen
  • 4 cm verse gember, geschild, in heel dunne repen
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 100 g jonge spinazie
  • 50 g veldsla
  • ½ komkommer, in de lengte gehalveerd, in schuine repen
  • 40 g taugé
  • 1 rode ui, gehalveerd, in ringen
  • 30 g gezouten pinda’s

 

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

 

  • 400 g Ierse runderlende (aan één stuk, indien mogelijk)
  • 2 el fijne mosterd zout en versgemalen peper
  • 2 rode pepers, in dunne repen
  • 1 bosje lente-uien, in schuine ringen
  • 4 cm verse gember, geschild, in heel dunne repen
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 100 g jonge spinazie
  • 50 g veldsla
  • ½ komkommer, in de lengte gehalveerd, in schuine repen
  • 40 g taugé
  • 1 rode ui, gehalveerd, in ringen
  • 30 g gezouten pinda’s

 

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

 

Bereidingswijze:

  1. Wrijf de runderlende in met de mosterd, breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat 10 minuten marineren.
  2. Meng de helft van de rode peper en lente-ui met de gember, limoenrasp, het limoensap en de sojasaus tot een dressing. Breng naar wens op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Leg de gemarineerde runderlende op de BBQ en gaar hem onder af en toe omdraaien totdat een kerntemperatuur van 55-57 °C is bereikt (kijk ook op blz. 17). Dit duurt afhankelijk van de dikte van de lende 25-30 minuten.
  4. Verpak de lende in aluminiumfolie en laat hem op een warme plek minimaal 10 minuten rusten.
  5. Verdeel de spinazie met de veldsla over een grote schaal en schik daarop de komkommer, taugé, de rest van de lente-ui en rode peper, en de rode ui.
  6. Breng op smaak met de dressing en strooi de gezouten pinda’s erover.
  7. Snijd de runderlende in gelijkmatige plakjes en verdeel deze over de salade.

TIP: varieer met verschillende slasoorten en/of groenten voor steeds weer een andere beefsalade.

Bereidingswijze:

  1. Wrijf de runderlende in met de mosterd, breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat 10 minuten marineren.
  2. Meng de helft van de rode peper en lente-ui met de gember, limoenrasp, het limoensap en de sojasaus tot een dressing. Breng naar wens op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Leg de gemarineerde runderlende op de BBQ en gaar hem onder af en toe omdraaien totdat een kerntemperatuur van 55-57 °C is bereikt (kijk ook op blz. 17). Dit duurt afhankelijk van de dikte van de lende 25-30 minuten.
  4. Verpak de lende in aluminiumfolie en laat hem op een warme plek minimaal 10 minuten rusten.
  5. Verdeel de spinazie met de veldsla over een grote schaal en schik daarop de komkommer, taugé, de rest van de lente-ui en rode peper, en de rode ui.
  6. Breng op smaak met de dressing en strooi de gezouten pinda’s erover.
  7. Snijd de runderlende in gelijkmatige plakjes en verdeel deze over de salade.

TIP: varieer met verschillende slasoorten en/of groenten voor steeds weer een andere beefsalade.