Ierse bavetterolletjes

4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 600 g Ierse bavette (aan één stuk)
  • 100 g tomatentapenade
  • 40 g pijnboompitten
  • 6 plakken gerookte-kipfilet

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

TIP: week de satéprikkers eerst 30 minuten in water, zo voorkom je houtsplinters en branden ze niet zo snel aan. Wil je helemaal voorkomen dat de spiesjes aanbranden tijdens het barbecueën? Leg er dan een stukje aluminiumfolie onder.

  • 600 g Ierse bavette (aan één stuk)
  • 100 g tomatentapenade
  • 40 g pijnboompitten
  • 6 plakken gerookte-kipfilet

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

TIP: week de satéprikkers eerst 30 minuten in water, zo voorkom je houtsplinters en branden ze niet zo snel aan. Wil je helemaal voorkomen dat de spiesjes aanbranden tijdens het barbecueën? Leg er dan een stukje aluminiumfolie onder.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bavette horizontaal zo door dat je hem kunt openvouwen. Het vlees wordt daardoor dunner en het oppervlak groter.
  2. Bestrijk de bavette met een laagje tapenade. Verdeel de pijnboompitten erover, gevolgd door de gerookte kipfilet; laat aan de boven- en onderkant een rand van 1,5 centimeter vrij.
  3. Rol de bavette zo strak mogelijk op en bind hem om de 4 centimeter vast met een stukje keukentouw.
  4. Steek nu ter hoogte van elk touwknoopje een satéprikker door het vlees. Snijd de bavetterol vervolgens precies tussen twee touwtjes door, zodat je kleine rolletjes krijgt.
  5. Leg de rolletjes op de BBQ en gril ze met gesloten deksel circa 3 minuten per kant totdat een kerntemperatuur van 55-57 °C is bereikt.
  6. Verpak de bavetterolletjes (zonder prikker) in aluminiumfolie en laat ze circa 6 minuten rusten.

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bavette horizontaal zo door dat je hem kunt openvouwen. Het vlees wordt daardoor dunner en het oppervlak groter.
  2. Bestrijk de bavette met een laagje tapenade. Verdeel de pijnboompitten erover, gevolgd door de gerookte kipfilet; laat aan de boven- en onderkant een rand van 1,5 centimeter vrij.
  3. Rol de bavette zo strak mogelijk op en bind hem om de 4 centimeter vast met een stukje keukentouw.
  4. Steek nu ter hoogte van elk touwknoopje een satéprikker door het vlees. Snijd de bavetterol vervolgens precies tussen twee touwtjes door, zodat je kleine rolletjes krijgt.
  5. Leg de rolletjes op de BBQ en gril ze met gesloten deksel circa 3 minuten per kant totdat een kerntemperatuur van 55-57 °C is bereikt.
  6. Verpak de bavetterolletjes (zonder prikker) in aluminiumfolie en laat ze circa 6 minuten rusten.