• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    30 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, BBQ, Steaks

Ierse entrecote met gegrilde perziken en zoete puntpaprika

Ingrediënten

  • 4x (à 200 gr) Ierse entrecotes, op kamertemperatuur
  • 2 perziken (liefst stevige)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 stronkjes baby paksoi
  • 1 el chilivlokken
  • zout en versgemalen zwarte peper

    Verder nodig:

  • aluminiumfolie

Waarom BBQ’en met Iers rundvlees?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Bereidingswijze

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC).
  2. Halveer de perziken en draai beide helften in tegenovergestelde richting. Verwijder de pitten.
  3. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Halveer de paksoi ook in de lengte.
  4. Gril de perziken, puntpaprika’s en paksoi op de BBQ in ca. 5 minuten beetgaar. Keer alles regelmatig. Bestrooi met zout en chiliflakes.
  5. Dep de entrecotes droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Gril de entrecotes aan weerszijden circa 2 minuten om en om aan, of tot ze een kerntemperatuur van 56°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?