Ierse entrecote met gegrilde perziken en zoete puntpaprika

4 personen
30 minuten

Ingredients:

  • 4x (200 gr) Ierse entrecote, op kamertemperatuur
  • 2 perziken (liefst stevig)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 stengels baby paksoi
  • 1 el chilivlokken
  • zout en versgemalen zwarte peper

Ook nodig:

  • aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingredients:

  • 4x (200 gr) Ierse entrecote, op kamertemperatuur
  • 2 perziken (liefst stevig)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 stengels baby paksoi
  • 1 el chilivlokken
  • zout en versgemalen zwarte peper

Ook nodig:

  • aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC).
  2. Halveer de perziken en draai beide helften in tegenovergestelde richting. Verwijder de pitten.
  3. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Halveer de paksoi ook in de lengte.
  4. Gril de perziken, puntpaprika’s en paksoi op de BBQ in ca. 5 minuten beetgaar. Keer alles regelmatig. Bestrooi met zout en chiliflakes.
  5. Dep de entrecotes droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Grill de entrecote aan elke kant gedurende ongeveer 2 minuten, of tot ze een kerntemperatuur van 56°C hebben, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC).
  2. Halveer de perziken en draai beide helften in tegenovergestelde richting. Verwijder de pitten.
  3. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Halveer de paksoi ook in de lengte.
  4. Gril de perziken, puntpaprika’s en paksoi op de BBQ in ca. 5 minuten beetgaar. Keer alles regelmatig. Bestrooi met zout en chiliflakes.
  5. Dep de entrecotes droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Grill de entrecote aan elke kant gedurende ongeveer 2 minuten, of tot ze een kerntemperatuur van 56°C hebben, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.