Ierse entrecote met gegrilde radijsjes

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 (á 200 gr) Ierse entrecotes, op kamertemperatuur
  • 1 bosje puntradijsjes
  • 1 bosje gewone radijsjes
  • 3 rode uien
  • 6 takjes tijm
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 10 g platte peterselie, fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

  • aluminiumfolie
  • gietijzeren skillet (of een ander gietijzeren pannetje)

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4 (á 200 gr) Ierse entrecotes, op kamertemperatuur
  • 1 bosje puntradijsjes
  • 1 bosje gewone radijsjes
  • 3 rode uien
  • 6 takjes tijm
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 10 g platte peterselie, fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

  • aluminiumfolie
  • gietijzeren skillet (of een ander gietijzeren pannetje)

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC)
  2. Verwijder het loof van de radijsjes maar laat een stukje groen zitten en halveer ze. Snijd de uien in parten. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm.
  3. Meng de radijs met de uien, tijmblaadjes en -takjes, de knoflook en olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bak de radijs en ui in de skillet of een ander gietijzeren pannetje op de BBQ in ca. 10 minuten beetgaar.
  4. Dep de entrecotes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout. (Peper na het grillen) Gril de entrecotes aan weerszijden circa 2 minuten om en om of tot ze een kerntemperatuur van 56°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.
  5. Serveer de entrecotes met de radijsjes en bestrooi met peterselie.
quality-mark

The Quality Mark & You

Learn More

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC)
  2. Verwijder het loof van de radijsjes maar laat een stukje groen zitten en halveer ze. Snijd de uien in parten. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm.
  3. Meng de radijs met de uien, tijmblaadjes en -takjes, de knoflook en olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bak de radijs en ui in de skillet of een ander gietijzeren pannetje op de BBQ in ca. 10 minuten beetgaar.
  4. Dep de entrecotes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout. (Peper na het grillen) Gril de entrecotes aan weerszijden circa 2 minuten om en om of tot ze een kerntemperatuur van 56°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.
  5. Serveer de entrecotes met de radijsjes en bestrooi met peterselie.