• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    30 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, BBQ, Steaks

Ierse entrecote met gegrilde radijsjes

Ingrediënten

  • 4 (á 200 gr) Ierse entrecotes, op kamertemperatuur
  • 1 bosje puntradijsjes
  • 1 bosje gewone radijsjes
  • 3 rode uien
  • 6 takjes tijm
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 10 g platte peterselie, fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

    Verder nodig:

  • aluminiumfolie
  • gietijzeren skillet (of een ander gietijzeren pannetje)

Waarom BBQ’en met Iers rundvlees?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Bereidingswijze

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC)
  2. Verwijder het loof van de radijsjes maar laat een stukje groen zitten en halveer ze. Snijd de uien in parten. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm.
  3. Meng de radijs met de uien, tijmblaadjes en -takjes, de knoflook en olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bak de radijs en ui in de skillet of een ander gietijzeren pannetje op de BBQ in ca. 10 minuten beetgaar.
  4. Dep de entrecotes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout. (Peper na het grillen) Gril de entrecotes aan weerszijden circa 2 minuten om en om of tot ze een kerntemperatuur van 56°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.
  5. Serveer de entrecotes met de radijsjes en bestrooi met peterselie.

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?