Wilco Berends

Lid Chef's Irish Beef Club sinds

2006

Stijl

Natuurlijk, met mondiale invloeden

Functie / Titel

Patron Cuisinier, SVH Meesterkok

Werkzaam bij

Restaurant Hotel De Nederlanden Vreeland (★ Michelin Star)

Eerder gewerkt

Restaurant Merlet, Schoorl (★ Michelin Star); Restaurant De Hoefslag, Bosch en Duin (★ Michelin Star); Restaurant Scholteshof, Hasselt, Belgie (★★ Michelin Star)

Over de chef

Wilco Berends is eigenaar en patron cuisinier van De Nederlanden. In zijn keuken gebruikt hij graag dagverse producten die de verschillende seizoenen te bieden hebben. Zijn kookstijl kan ondanks het verfijnde smaakpalet bijna worden onderscheiden als ‘natuurlijk, met mondiale invloeden’.

Chef's special

Tournedos Rossini

Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Wilco. Stap voor stap beschrijft Wilco hoe je zijn signature dish op tafel tovert.

Bekijk hier het recept!

Chef's simple

Beef Tataki

Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.

Bekijk hier het recept!

Chef’s favourite

Favoriete stukje vlees van Wilco Berends:

Tournedos van de haas als deze – zoals altijd bij Iers rundvlees – prachtig dooraderd is.

Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?

Ik gebruik hier graag een oude koekenpan voor.

Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?

Het lekkerste is om de tournedos ruim te zouten en te peperen en die te bakken in een beetje olijfolie en vervolgens met roomboter lekker te laten bruisen. Schep daarbij continu de schuimende boerenboter over het vlees. Serveer hem met vers gebakken brood en een rucola-salade.

Chef it like a chef

Chef’s Irish Beef Club

De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.

Waarom Iers rundvlees?

Gewoon buitengewoon rundvlees

  • Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.