Chefs’ Irish Beef Club

Wilco Berends

Wilco Berends is eigenaar en patron cuisinier van De Nederlanden. In zijn keuken gebruikt hij graag dagverse producten die de verschillende seizoenen te bieden hebben. Zijn kookstijl kan ondanks het verfijnde smaakpalet bijna worden onderscheiden als ‘natuurlijk, met mondiale invloeden’.

CV - wilco mobiel

“Ik ben al een aantal keer in Ierland geweest en ben erg gecharmeerd
van de manier waarop de veeteelt daar wordt bedreven.
Het is puur, zoals het hoort.

Chef’s special

Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Wilco.
Stap voor stap beschrijft Wilco hoe je zijn signature dish op tafel tovert.

Tournedos Rossini

8-Wilco-Berends-Signature-Dish

Bekijk hier het recept!

Chef’s simple

Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten.
Zo lekker kan simpel zijn.

Beef Tataki

8-Wilco-Berends-Simpel-Gerecht

Bekijk hier het recept!

Chef’s favourite

Chef’s favourite

Wilco - pan vd chef - mobiel

Volg Wilco Berends op:

Volg Wilco Berends op:

Chefs’ Irish Beef Club in Ierland

Ontmoet hier de chefs van de Chefs’ Irish Beef Club.

Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

From Ireland with love!

De lekkerste recepten met Iers rundvlees, de leukste winacties én volop inspiratie van chef-koks.
Dat wil je toch niet missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef!

Waar is Iers rundvlees te koop?