• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    20 min.
  • Soort gerecht:
    Voorgerecht, Van de chef, Steaks

Beef Tataki

Ingrediënten

  • 250 g Ierse runderhaas
  • 8 shiitake
  • 1 rauw bietje
  • 8 baby radijsjes
  • 1 el neutrale olie

    Tataki-marinade

  • 100 g Kikkoman sojasaus
  • 100 g mirin
  • 20 g citroensap
  • 10 g fijngeraspte gember
  • 2 el yuzu (optioneel)

Waarom Iers rundvlees?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Meng voor de marinade de sojasaus met de mirin, het citroensap, de gember en evt. yuzu.
  2. Snijd de radijsjes en biet in dunne plakjes.
  3. Snijd de shiitake in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitake op hoog vuur in ca. 6 min. gaar.
  4. Snijd de runderhaas in dunne plakjes, verdeel over vier borden en besprenkel met de marinade. Garneer met de biet, radijs en shiitake.

Meer weten over Wilco Berends? Klik hier

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?