De buitengewone BBQ

Een buitengewone BBQ begint met buitengewoon lekkere steaks van Iers rundvlees. Ierse runderen staan het grootste deel van het jaar buiten en eten bijna alleen maar gras. Dit zorgt voor sappig, mals en smaakvol vlees. Perfect voor de BBQ!

Buitengewone BBQ-recepten

Laat je inspireren door buitengewoon lekkere BBQ-recepten.
Ga jij voor een entrecote, een ribeye of gewoon een biefstukje?

Buitengewoon (niet) doen

Wat moet je wel en niet doen als je een heerlijke Ierse steak op de BBQ legt?

Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is voordat het vlees er wordt opgelegd. Zo kan het vlees snel dichtschroeien en behoud je de sappen.

Als je het vlees insmeert met olie, wordt het gelijkmatig gaar en plakt het niet aan het grillrooster.

Marinades bevatten soms suiker, en dat verbrandt snel tijdens het barbecueën. Opletten dus en draai het vlees regelmatig om!

Prik nooit onnodig in het vlees. Gebruik een vleestang om het vlees te draaien. Zo voorkom je dat er sappen uitlopen.

Laat het vlees een paar minuten rusten als het van de barbecue komt. Zo kunnen de sappen zich weer verdelen in het vlees. Dit komt de smaak ten goede.

Buitengewoon lekkere muziek

Een buitengewone BBQ wordt nóg lekkerder met een lekkere playlist.

Buitengewoon lekker rundvlees

Ierse runderen lopen buitengewoon veel buiten. Gemiddeld zo’n 220 dagen per jaar.
Dat zorgt veel buitengewoon lekker rundvlees. Deze steaks zijn perfect voor de BBQ.

Iers rundvlees bavette

Bavette

Irish beef

Entrecote

Irish Beef - Biefstuk

Biefstuk

Irish Beef - Ribeye

Ribeye

Irish Beef - Brisket

Brisket

Irish Beef - Tournedos

Tournedos