De betere BBQ met Iers rundvlees.

Als we gaan barbecueën bereiden we veel – vaak wat goedkoper – vlees. Ons advies: koop premium Iers rundvlees. Daar wordt elke BBQ beter van! De volle smaak van Iers rundvlees proef je op z’n best als het van de BBQ komt. De rook en de schroeilucht zorgen daarvoor. Steek de barbecue maar vast aan!

 BBQ’en met chef-kok Alain Alders

Tips

  • Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen.
  • Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is voordat het vlees er wordt opgelegd.
  • Als je het gerecht insmeert met olie, wordt het gelijkmatig gaar en plakt het niet aan het grillrooster.
  • Marinades bevatten soms suiker, en dat verbrandt snel tijdens het barbecueën. Opletten dus en draai het vlees regelmatig om!
  • Prik nooit onnodig in het vlees. Gebruik een vleestang om het vlees te draaien.
  • Leg nooit gegrild eten op schalen of borden waar rauw vlees op heeft gelegen.
  • Laat het vlees een paar minuten rusten als het van de barbecue komt. Dit komt de smaak ten goede.

Het meest geschikte vlees voor de BBQ

  • Gemarmerd vlees (ribeye, entrecote)
  • Minder sappige steaks (bijvoorbeeld van het zijstuk) zijn ideaal om te marineren. Gebruik in de marinade een zuurtje, zoals fruitsap, wijn of azijn.
  • Een goede hamburger heeft alleen een goed vuur nodig. Druk er zeker niet op met een spatel, dan verliest hij zijn sap.
  • De ideale biefstuk op de BBQ? Laat het vlees op kamertemperatuur komen en zout het net voor het grillen. Dunne biefstukken zijn na totaal 2 minuten al medium gebakken. Dikkere biefstukken moet je wat langer bakken. Een ossenhaas van een paar centimeter dik kan wel 7 tot 9 minuten nodig hebben. Laat het vlees na afloop 5 á 10 minuten rusten in aluminiumfolie, zodat de vleessappen zich mooi verspreiden. Mouthwatering!

De lekkerste snitten voor op de barbecue

 Rubs en marinades voor nog meer smaak