BBQ barbeque Iers rundvlees

Barbecue met premium vlees

Als we gaan barbecueën, kopen we veel – vaak wat goedkoper – vlees. Ons advies: als je écht lekker wilt barbecueën, koop dan premium vlees. Probeer bijvoorbeeld eens een entrecote of een ribeye van Iers rundvlees. Laat je inspireren door heerlijke recepten en handige tips. Steek de barbecue maar vast aan!

Heerlijke barbecue-recepten!

De lekkerste steaks voor op de barbecue

Iers rundvlees bavette

Bavette

Irish beef

Entrecote

Irish Beef - Biefstuk

Biefstuk

Irish Beef - Ribeye

Ribeye

Irish Beef - Brisket

Brisket

Irish Beef - Tournedos

Tournedos

 BBQ’en met chef-kok Alain Alders

BBQ hacks

  • Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen.
  • Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is voordat het vlees er wordt opgelegd.
  • Als je het gerecht insmeert met olie, wordt het gelijkmatig gaar en plakt het niet aan het grillrooster.
  • Marinades bevatten soms suiker, en dat verbrandt snel tijdens het barbecueën. Opletten dus en draai het vlees regelmatig om!
  • Prik nooit onnodig in het vlees. Gebruik een vleestang om het vlees te draaien.
  • Leg nooit gegrild eten op schalen of borden waar rauw vlees op heeft gelegen.
  • Laat het vlees een paar minuten rusten als het van de barbecue komt. Dit komt de smaak ten goede.

  • Minder sappige steaks (bijvoorbeeld van het zijstuk) zijn ideaal om te marineren. Gebruik in de marinade een zuurtje, zoals fruitsap, wijn of azijn.
  • Een goede hamburger heeft alleen een goed vuur nodig. Druk er zeker niet op met een spatel, dan verliest hij zijn sap.
  • De ideale biefstuk op de BBQ? Laat het vlees op kamertemperatuur komen en zout het net voor het grillen. Dunne biefstukken zijn na totaal 2 minuten al medium gebakken. Dikkere biefstukken moet je wat langer bakken. Een ossenhaas van een paar centimeter dik kan wel 7 tot 9 minuten nodig hebben. Laat het vlees na afloop 5 á 10 minuten rusten in aluminiumfolie, zodat de vleessappen zich mooi verspreiden. Mouthwatering!

 Rubs en marinades voor nog meer smaak