Iers rundvlees op de BBQ

Ga op BBQ-zomertrip
met Iers rundvlees

Deze zomer hoef je niet naar een verre bestemming te vliegen om de lekkerste BBQ-recepten te proeven. Reis met Irish beef de wereld rond vanuit je eigen achtertuin of balkon.

Wereldse BBQ-recepten

Van Azië naar Amerika of toch iets dichter bij huis in Europa. Hier vind je de lekkerste internationale BBQ-recepten.

Klik hier voor alle BBQ-recepten

Zomer must-haves

Bij quality time hoort quality beef. Een echte must-have voor een zomerse BBQ is dan ook een heerlijke Ierse steak!

Iers rundvlees bavette

Bavette

Irish beef

Entrecote

Irish Beef - Biefstuk

Biefstuk

Irish Beef - Ribeye

Ribeye

Irish Beef - Brisket

Brisket

Irish Beef - Tournedos

Tournedos

Relaxed grillen

We relaxen graag op vakantie. Daarom geeft Alain Alders je graag wat je handige BBQ-tips, zodat je lekker relaxed kunt barbecueën.

  • Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen.
  • Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is voordat het vlees er wordt opgelegd.
  • Als je het gerecht insmeert met olie, wordt het gelijkmatig gaar en plakt het niet aan het grillrooster.
  • Marinades bevatten soms suiker, en dat verbrandt snel tijdens het barbecueën. Opletten dus en draai het vlees regelmatig om!
  • Prik nooit onnodig in het vlees. Gebruik een vleestang om het vlees te draaien.
  • Leg nooit gegrild eten op schalen of borden waar rauw vlees op heeft gelegen.
  • Laat het vlees een paar minuten rusten als het van de barbecue komt. Dit komt de smaak ten goede.

  • Minder sappige steaks (bijvoorbeeld van het zijstuk) zijn ideaal om te marineren. Gebruik in de marinade een zuurtje, zoals fruitsap, wijn of azijn.
  • Een goede hamburger heeft alleen een goed vuur nodig. Druk er zeker niet op met een spatel, dan verliest hij zijn sap.
  • De ideale biefstuk op de BBQ? Laat het vlees op kamertemperatuur komen en zout het net voor het grillen. Dunne biefstukken zijn na totaal 2 minuten al medium gebakken. Dikkere biefstukken moet je wat langer bakken. Een ossenhaas van een paar centimeter dik kan wel 7 tot 9 minuten nodig hebben. Laat het vlees na afloop 5 á 10 minuten rusten in aluminiumfolie, zodat de vleessappen zich mooi verspreiden. Mouthwatering!

Goed insmeren

Goed insmeren is belangrijk in de zomer. Dit geldt ook voor het vlees. Leer hoe je lekkere rubs maakt om jouw steak nóg lekkerder te laten smaken.