Ingrediënten:
-
- 2 short ribs of een ribstuk (totaal ongeveer 3 kg)
MARINADE
-
- 2 el zoutvlokken
- 1 tl selderijzout
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 tl paprikapoeder pikant
- 1 tl gedroogde tijm
- 4 tenen knoflook, geperst
- 1 tl geplette zwarte peperkorrels
GEGLAZUURDE LAAG
-
- 2 el zonnebloemolie
- 2 grote uien, fijngesneden
- 1 rode peper, van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
- 120 ml ahornsiroop
- 3 el lichte muscovado suiker
- 600 ml droge cider mousserend (bij voorkeur Ierse)
- 3 el Engelse mosterd
- 2 tl Worcestersaus
- 2 el tomatenpuree
- Verse takjes tijm om te garneren
- Verse tomaten & basilicum salade om bij te serveren
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.